fbpx

Achter de schermen Helenadag 2019

Instructeur Stephan deelt zijn ervaringen van deze supergave dag!

Houd het hoofd koel…..ook tijdens het organiseren

Eind juni kwam Monique met een goed idee: “Is het niet weer eens tijd voor een Helenadag?”. Top idee, vond ook Martijn. Ik kreeg de vraag of ik de organisatie van deze dag op mij wilde nemen. Uiteraard met de ondersteuning van onze spil in het web Monique.

Door mijn ervaring met het bedenken en geven van workshops, dacht ik: “Ja, dat doe ik wel even.”. Alleen dit keer was het niet zomaar een workshopje maar een hele DAG. Want, de ‘Helenadag’ is altijd een spektakel. Iets waar ik zelf niet van ben als het om workshops gaat. Met deze eye opener op zak pakte ik deze uitdaging alsnog met beide handen aan. 

Na veel feedback te hebben gehad op mijn ideeën qua invulling van Helenadag 2019, was er dan toch eindelijk een solide idee. En na een team brainstormsessie ook de naam: ‘Destination Krav Maga: Confident in Confined Spaces’

Time flies when you're having fun!

Fast forward naar november. Na veel geregel op de achtergrond (en wat extra grijze haren) was het dan EINDELIJK zo ver: Helenadag 2019!! Bijna 70 man van verschillende IKMF-scholen was komen opdagen. De hele dag is voorbijgeflitst, vol met lachende gezichten en heel veel (stoer) lawaai in de groene hel en trein en iedereen gehuld in opvallende shirts met een gave opdruk (bedankt Leon!). Zo zijn we begonnen bij Helena met zowel theorie (profiling) als technieken, om vervolgens de trein in te gaan….die ook nog eens ging rijden! Door het heen en weer schommelen van de rijdende trein en de beperkte ruimte werd er een geheel nieuwe dimensie gegeven aan Krav Maga. Iedereen vond het supergaaf en deed vol enthousiasme mee, wat mijn stresslevel toch ietwat deed zakken. Want ja, dat ik mijn eigen workshop leuk zou vinden leek mij logisch, nu de bijna 70 deelnemers nog. Gelukkig bleek dit het geval, gezien er zelfs na de gijzelings-einddrill nog gewoon werd getraind en gesocialized door iedereen. Na terugkomst bij Helena werd er nog gezellig na gekletst onder het genot van een hapje en drankje. Het moment dat ik pas echt kon ontspannen. Deze toffe dag met geweldige deelnemers zat er officieel op!

Op naar de volgende

Inmiddels is de Helenadag alweer een maand geleden, maar zijn we op de achtergrond toch al een beetje bezig met de volgende. Genoeg ideeën om er in 2020 weer een mooie dag van te maken, maar tot die tijd genieten we na met de mooie herinneringen en gave foto’s die daar zeker bij helpen! Iedereen die aanwezig was en uiteraard ook team Helena, bedankt voor de mooie dag! En een speciale shout-out naar Monique, want zonder haar was het zeker niet gelukt!

collage helenadag

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons