fbpx

Krav Maga Mindset

Krav Mindset Seminars: kom uit je comfortzone en groei mentaal!

Het motto van Trainingscentrum Helena is ‘Sterk in je schoenen’. Alles onder controle hebben in het leven is natuurlijk onmogelijk. Perfectie bestaat niet. Maar je kunt wel alles uit jezelf proberen te halen, om steeds sterker te worden. Een belangrijk onderdeel van de Krav Mindset!
In de Krav Maga les halen we je steeds uit je comfortzone waardoor je steeds beter wordt. En om mentaal te leren groeien, bieden we de Krav Mindset aan. In onze Mental Power Seminars leren we je omgaan met tegenslagen en hoe je doorzettingsvermogen creëert. Dit is het eerste onderwerp dat we gaan behandelen in deze nieuwe reeks seminars.

Omdat presteren op een Krav Maga examen ook te maken heeft met de juiste Krav Mindset hebben we deze seminar standaard opgenomen in ons nieuwe Krav Maga Level P1 programma, maar ook als je je P1 al hebt gehaald, kun je deelnemen aan de seminars.

Blijven groeien in kennis

Het is belangrijk om je kennis hierover te blijven vergroten. Ik geef inmiddels ruim vijftien jaar les. In deze periode heb ik zelf ook heel veel lessen gevolgd, vaak in de vorm van opleidingen. Zo volgde ik vorig weekend de opleiding tot Russian Kettlebell Certification 2 (RKC2) instructeur.
Ik heb veel ervaring met lesgeven. Zo heb ik een eigen trainingsmethode ontwikkeld en opleidingen hiervoor geschreven, een gedegen achtergrond in fysiologie en ben op de hoogte van de actualiteiten rondom fysieke training. Toch waren er punten tijdens de RKC2 opleiding die ik voor het eerst hoorde. Het leren van nieuwe informatie binnen mijn eigen vakgebied inspireert mij ertoe om dit ook weer te delen met anderen.
Alle instructeurs van Trainingscentrum Helena staan hier hetzelfde in als ik; we willen leren en onszelf blijven verbeteren, om nóg beter te zijn in wat we doen. Dit is bij ons geen noodzaak; dit is een mindset! Een ‘Krav Mindset’ welteverstaan!

De Krav Mindset, waar rekening mee houden?

Mensen die ooit kennis hebben gemaakt met Krav Maga, weten dat er niet zoiets bestaat als een eenvoudig conflict. Je dient steeds met verschillende dingen rekening te houden, zoals bijvoorbeeld:

  • Waar ben je? En met wie?
  • Hoe vermijd je een situatie en waar kun je naartoe?
  • Hoe handel je preventief?
  • Hoe onderbreek je een aanval?
  • Hoe bevrijd je je uit een greep?
  • Hoe stel je je op zodat omstanders een kleinere kans maken om je aan te vallen?

Om dan alles onder controle te hebben is onmogelijk. Perfectie bestaat niet. Maar je kunt wel alles uit jezelf proberen te halen, om steeds sterker te worden. En dat is een belangrijk onderdeel van de Krav Mindset!
Er zijn situaties waarin er meer focus van je wordt gevraagd dan normaal. En in de Krav Maga les zoeken we nou juist díe situaties op! Waarom? Omdat dit je de kans biedt om beter te worden, sneller te reageren, onder grotere druk kunnen beslissen en om te kunnen gaan met tegenslagen. Kun je jezelf tegen één persoon weren? Dan gaan we over naar twee tegenstanders. Kun je een techniek staand uitvoeren? Dan ga je nu zitten of liggen. Kun je je weren tegen een stoot? Dan krijgt de aanvaller nu een mes in zijn handen.

Ontmoedigt jou dit om aan een training te beginnen?

Dan is jouw Krav Mindset nog niet voldoende ontwikkeld! Want juist door een situatie aan te gaan die (ingecalculeerde) risico’s met zich meebrengt, is de ruimte voor groei het grootst. En andersom werkt het ook. Als je alleen maar doet wat je al kunt, word je nooit beter.
Meer weten over Krav Maga level P1 programma? Hier kun je lezen wat je allemaal leert en hoe je mee kunt doen.

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons