fbpx

Kun je nou echt effectief Krav Maga trainen tijdens de lockdown?

Wie sterk in zijn schoenen wil staan, weet dat jezelf kunnen verdedigen hiervoor een essentiële vaardigheid is. Jezelf kunnen verdedigen is voor een groot deel fysiek, maar voor een groot deel ook mentaal. Het vermogen om voor jezelf op te kunnen komen en je te kunnen redden in een conflict, geeft je bijvoorbeeld extra zelfvertrouwen. Dit straal je ook uit, waardoor de kans dat je Krav Maga moet gebruiken minder groot wordt.

Maar met alleen een sterke uitstraling red je niet. Het is niet denkbaar dat je de rest van je leven gegarandeerd bent van een veilige leefomgeving. Er lopen nou eenmaal vervelende mensen rond op deze wereld. Het is daarom ook uiterst belangrijk dat je weet wat je moet doen, als het er toch op aankomt dat je fysiek moet handelen en jezelf dus fysiek moet verdedigen. Zelfverdediging leren is essentieel. Ook wanneer we kampen met de beperkingen in deze lockdown periode.

Tijdens deze Corona-crisis kunnen we niet lesgeven op de manier waarop we gewend zijn. We kunnen onze studenten elkaar niet voelbaar laten wurgen, de impact van een aanval of omvatting realistisch laten ervaren of ze de beleving geven van hoe het voelt als je op de grond van je af moet bijten. Of toch wel?

Als je kijkt naar hoe zelfverdediging vroeger werd aangeboden, is dit tijdens een crisis met 1,5 afstand bewaren prima te reproduceren. Kata's en "shadow boxing" hebben miljoenen mensen jarenlang bezig gehouden om zelfverdedigingstechnieken te kunnen leren. En zo zouden we onze Krav Maga lessen nu ook kunnen aanbieden. Maar we gaan verder dan dat. Krav Maga is namelijk o.a. uniek in het aanbod van stressverhogende drills. En dat willen we in deze bijzondere omstandigheden voortzetten.

Aangepaste les nog steeds een technische les

Maar, is de Krav Maga-les nu dan anders? Zeker weten. Is het minder effectief? Absoluut niet! Bij Trainingscentrum Helena krijg je les van een team professionals. Onze kennis en kunde van zelfverdediging, veiligheid en empowerment zorgt ervoor dat we je in elke omstandigheid kunnen leren om steeds sterker in je schoenen te laten staan.
 
Normaliter train je bijvoorbeeld tegen een aanval met een vuist, zoals een straight punch. Nu trainen we tegen een aanval met een stok met bokshandschoen er op. Is dat gek? Een beetje wel, maar niet minder effectief om een bepaalde reactie aan te leren. We trainen nog steeds je bewustzijn en alertheid, je vermogen om snel te kunnen reageren en de details in je uitvoering van technieken, zowel fysiek als mentaal. Dit is van onschatbare waarde en kan eigenlijk niet genoeg getraind worden. Allemaal belangrijke facetten binnen hetzelfde doel; je veiligheid vergroten.

Jouw veiligheid staat voorop

Het is extreem belangrijk dat je inziet hoe belangrijk het is om te blijven trainen. Maar nog veel belangrijker, dat de trainingen ook nu een grote invloed hebben op jouw doel. Het doel waarom je in de eerste plaats Krav Maga-lessen wilde gaan volgen. Het zou makkelijk zijn om nu te denken dat de lessen saai, ineffectief of niet realistisch zijn. Slechts een fitnessles. Maar dat klopt dus niet. De lessen hebben een andere opzet, maar zijn nog steeds technisch. De lessen hebben een andere benadering en daarvoor is een andere mindset nodig. Na ruim acht weken quarantaine is motivatie soms ook een probleem. Zie motivatie echter niet als voorwaarde, maar de beloning. Je mindset maakt het verschil in jouw leercurve. Houd je doel voor ogen: het vergroten van je veiligheid. Dat doen wij ook. Jouw veiligheid staat bij ons voorop.

Ook op 1,5 meter afstand kun je effectief werken aan je mentale en fysieke vaardigheden. Kijk vooruit, investeer in jezelf en blijf leren. 

We zien je deze week weer op de (gras)mat verschijnen :)

Kida!

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons