fbpx

Waarom coach ik juist veel vrouwen?

Hoewel ik veel mannen coach, zijn de meeste van mijn klanten vrouwen. Regelmatig krijg ik de vraag, waarom dat zo is. Graag geef ik je antwoord hierop.

Passie voor de underdog

De eerste reden is, dat ik veel succes heb in het trainen van vrouwen. Ik weet vrouwen te bereiken en het juiste in ze naar boven te halen, waardoor ze steeds verder komen en steeds meer kunnen bereiken.

Maar er is nog wel een reden. Ik heb een passie voor de underdog. Denk aan het verhaal van de bokser Rocky Balboa, van de bekende films met Silvester Stallone. Misschien niet het meest pakkende voorbeeld voor jou als vrouw, maar blijf lezen, ik heb een punt.

Rocky was de underdog. In de gelijknamige film gaf niemand hem een kans en toch werd hij wereldkampioen. WERELDKAMPIOEN! Ik heb het dus over een underdog met extreem veel potentie!

Potentie

En dat is precies wat ik bij veel vrouwen zie. Potentie om bijzondere prestaties neer te zetten. Ik zie vaak vrouwen die alles in zich hebben om te kunnen doen wat hun hart ze ingeeft. Dat ze een inspiratie kunnen zijn voor anderen en een enorme bijdrage kunnen leveren aan grote groepen mensen in hun omgeving.

Maar dan moeten ze stoppen met zichzelf beperkingen op te leggen. Veel vrouwen laten zich beperken door verzwakkende ideeën, stress in hun hoofd en verminderde emotionele kracht. Ook zie ik hoe een ongezonde lifestyle daar invloed op heeft. Want met een gezond en sterk lichaam, werken je hersenen beter, heb je meer energie en behoud je de wilskracht om door te zetten als het even tegen zit.

Mannelijke vaardigheden

De 3e reden waarom ik graag vrouwen help, is dat ik het leuk en belangrijk vind vrouwen te helpen om op een hoog niveau in de wereld te functioneren. Lang zijn vrouwen weggehouden van belangrijke besprekingen, invloedrijke posities en in veel gevallen zelfs van fatsoenlijk onderwijs. Vandaag de dag zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in de politiek, het bedrijfsleven en invloedrijke posities in de publieke sector.

Om als vrouw op een hoog niveau te kunnen functioneren, in een wereld die voornamelijk door mannen gedomineerd wordt, heb je “mannelijke” vaardigheden nodig.

Hoe oneerlijk of onrechtvaardig het soms ook lijkt, in de praktijk moet je als vrouw soms extra je best doen om hetzelfde te kunnen bereiken als mannen. Ik kan je leren dat dit extra stapje niet als een onmogelijke opgave voelt, maar als een uitdaging om nóg meer uit jezelf te halen.

Is dit interessant voor je? In mijn nieuwe Femmepower-programma ga ik je deze stappen laten zetten.

High Performance

Een van de pijlers van het programma is fysieke vechtkracht. Met 17 jaar ervaring in les geven in Krav Maga, heb ik de nodige kennis opgedaan om ook jou strijdlustig en weerbaar te kunnen maken.

In het Femmepower programma leer ik je echter niet alleen fysieke vechtkracht. Ik leer je ook hoe je jouw emotionele en mentale kracht laat groeien om angsten en weerstand te overwinnen. Weerstand die zowel uit jezelf als uit je omgeving kan komen.

Ben jij ook iemand die gelooft dat er meer in je zit? Ben je ambitieus en gedreven om een commitment met jezelf aan te gaan, om met mij en een groep female high performers optimaal te presteren, in welke omgeving dan ook?

Dan ga ik graag met je in gesprek. 

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons