fbpx

MARTIJN BOS

FUNCTIES

Oprichter en Managing Director

GEEFT LES IN

Krav Maga Volwassenen, Krav Maga Stay Away (vrouwen), Trojan Workout

SPORTCV

Lid Expert Instruction Team internationaal (E.I.T.), Master Kettlebell instructeur (RKC), Docent Lichamelijke Opvoeding (Bachelor), Krav Maga instructeur Expert level 4, Krav Maga instructeur: Civiel, Politie, Defensie, VIP-beveiliging, Kinderen, Ladies only, Combat and Fighting, Rijks-erkend MMA instructeur

AANVULLEND CV

Gepubliceerde auteur van het boek 'Trojan Workout', Docent Didactiek en Trainingsleer Hogeschool Haarlem, Docent IBT Politie Haaglanden, Gecertificeerd FMS consultant, Manueel therapeut

Van erkend instructeur naar gepubliceerd auteur

Mijn eerste kennismaking met Krav Maga was via Eurosport. Er werd een vechtsportgala uitgezonden met ook een demonstratie van Krav Maga. Wat me vooral opviel, was de eenvoud van de technieken, de realiteit van vooral de aanvallen en de situaties waarin de technieken werden toegepast. In die tijd volgde ik de opleiding tot gymdocent aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO). Daar hing op een dag een affiche dat Krav Maga voor het eerst in Nederland werd gedoceerd. Als een van de eerste Nederlanders trainde ik Krav Maga bij de IKMF (International Krav Maga Federation). Als student heb ik zo'n twee jaar getraind. Daarna heb ik de instructeursopleiding voor de civiele sector gevolgd.

In 2008 heb ik voor Nederlands publiek (na een succesvol expert examen in Israel) als eerste ooit het Expert examen in Nederland met succes afgerond. In November 2013 kreeg ik de eer om wereldwijd als eerste benoemd te worden tot EIT. EIT is inmiddels uitgegroeid tot een team van professionals die de wereld over gaan om Krav Maga te onderwijzen. Vanaf februari 2019 is mijn eerste boek Trojan Workout; fast track to a sharper mind and stronger body, international verkrijgbaar. Het boek is in het Engels geschreven en als eerst in Amerika uitgegeven. Het boek beschrijft een methode waarbij iedereen op zijn eigen niveau zijn fysieke en mentale kracht kan blijven vergroten.

Ik ben les gaan geven omdat.....

Mijn acties komen steeds voort uit drive om dingen te willen verbeteren. Ik zag wat er miste in de fitnesswereld en schreef er een boek over. Ik leerde de noodzaak om voor mezelf op te kunnen komen al vroeg in mijn eigen leven. Mijn behoefte om sterk in je schoenen te kunnen staan, leidde me naar het oprichten van Trainingscentrum Helena.  Ik wil mensen leren hoe zij ook hun persoonlijke kracht kunnen vinden. Zoals ik dit ook weer van iemand heb geleerd. Weerbaarheid, zelfverdediging en fysieke en mentale kracht vormen hier de basis voor.

Kennis die je deelt wordt meer waard. Ik geloof dat het hele leven een weg is vol met lessen. Het geeft me heel veel voldoening om te zien wat we met Trainingscentrum Helena en met Trojan Workout bereiken. Hoe mensen een verandering ervaren waardoor ook zij meer bereiken, zich sterker voelen en gelukkiger zijn.

Helena staat voor kracht en is mijn grootste inspiratiebron

Trainingscentrum Helena is vernoemd naar mijn moeder. Zij liet me zien hoe ze, ondanks haar strijd tegen een verschrikkelijke ziekte, haar kracht kon laten zien en een betekenis kon hebben voor anderen. Als iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar eigen kracht, en als iedereen een ander probeert te helpen, heeft iedereen daar baat bij.

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons