fbpx

ROGIER STEENKEN

FUNCTIES

Divisiehoofd Krav Maga Jeugd

GEEFT LES IN

Krav Maga Jeugd, Krav Maga Volwassenen, Trojan Workout

SPORTCV

Civil Instructor Course, Woman Instructor Course, Adaptive Instructor Course, Russian Kettlebell Course, Trojan Workout Instructor, Krav Maga Level G1

Ik was gelijk verkocht door de sfeer, begeleiding en variëteit

Ik ben Rogier Steenken, een geboren en getogen Haarlemmer met een passie voor geschiedenis (afgestudeerd in archeologie), motorrijden, aquaria en natuurlijk Krav Maga. In mijn jeugd heb ik veel verschillende sporten beoefend. De sporten waar ik mij het langst mee bezig heb gehouden waren hockey en mountainbiken. Vooral de laatstgenoemde gaf me erg veel plezier, maar toen motorrijden om de hoek kwam kijken bleek dit een nog veel grote passie te zijn.

Voordat ik op latere leeftijd met Krav Maga begon ben ik met vrienden nog een paar jaar sportschoolbezoeker geweest. Maar naarmate de tijd verstreek kreeg ik daar steeds minder plezier in. De trainingen duurden lang en voelden redelijk eentonig. Daarnaast kreeg ik door het ontbreken van goede begeleiding vrij vaak blessures. Toen ik een aantal jaar geleden via een vriend hoorde van Krav Maga ben ik bij Trainingscentrum Helena een proefles gaan volgen. Ik was gelijk verkocht door de vriendelijke sfeer, de goede begeleiding en de grote variëteit aan trainingen welke ik miste in de sportschool. Daarnaast sprak het principe om pas geweld te gebruiken als het echt niet anders kan, mij erg aan.

Ik ben les gaan geven omdat.....

Toen ik met Krav Maga begon, had ik enkel de verwachting vaardiger te worden in fysieke zelfverdediging. Tijdens mijn bijbaan werd ik vaak om hulp gevraagd bij vervelende situaties met winkeldieven. Soms waren deze personen agressief, wat toen helaas nog wel eens escaleerde tot een vervelende vechtpartij. Bij confrontaties was ik geneigd om er snel met een gestrekt been in te gaan om daarmee overmacht te creëren. Hierdoor namen de confrontaties geregeld fysieke vormen aan, waar ook ik totaal niet op zat te wachten. De lessen Krav Maga hebben mij geleerd om deze situaties anders te benaderen. Ik werd kalmer in mijn aanpak en kreeg een meer natuurlijker overwicht, wat resulteerde in een sterke afname in vechtpartijen.

De fysieke technieken die bij Krav Maga worden aangeleerd, zijn zeer doeltreffend en zijn een goede back-up voor als het echt mis gaat. Maar het aspect wat voor mij zoveel belangrijker is gebleken, is de vaardigheid om te de-escaleren. Ook in andere omgevingen merkte ik door mijn veranderende uitstraling meer rust voor mijzelf te vinden. Omdat Krav Maga mij erg heeft geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling, vind ik het een eer om ook andere mensen, op ieder hun eigen manier, verder te mogen helpen.

Hoe meer energie je erin stopt, hoe meer je terugkrijgt

Lesgeven geeft mij enorm veel voldoening. De verschillende doelgroepen hebben elk hun eigen charme. De afwisseling maakt het fantastisch! Zo merk ik dat ik bij de lessen van volwassenen Krav Maga erg kan genieten van het samen finetunen van de technieken en de groei in doorzettingsvermogen en kracht.

De Stay Away lessen laten me vooral zien waarom het lesgeven in zelfverdediging zo hard nodig is. Waar ik vaak zelf de keuze heb om confrontaties uit de weg te gaan, geldt dat voor deze groep helaas niet. De moed om bij Helena naar binnen te stappen, na soms hele nare ervaringen, geeft mij het diepste respect voor deze dames. De groei die ze doormaken binnen slechts tien lessen is gigantisch. Het geloof om een verschil te kunnen maken, maakt elke seconde waard.

De groep waar momenteel mijn passie voor lesgeven het meest wordt aangewakkerd zijn de kinderen. Van peuter tot puber, elke groep kent andere uitdagingen als het om persoonlijke veiligheid gaat. De hulp die je als instructeur daarbij kan bieden, maakt het een dankbare taak. Naast de fysieke elementen in de trainingen vind ik het persoonlijk erg belangrijk om me te richten op de ontwikkeling van het morele kompas van een kind, om te voorkomen dat de aangeleerde technieken met een verkeerde reden worden gebruikt. Wat ik aan deze groep geweldig vind, is dat ze je in gelijke munt terugbetalen. Hoe meer energie je erin stopt, hoe meer je terugkrijgt!

Waarom ik heb gekozen voor Trainingscentrum Helena.....

Toen ik in november 2017 net mijn P5 examen had afgerond, werd ik geheel tot mijn verbazing apart genomen door Martijn. Ik kreeg het aanbod om instructeur te worden bij Trainingscentrum Helena, waarbij ik geen moment heb getwijfeld.

Na mijn opleiding tot instructeur bij de IKMF heb ik alle vrijheid gekregen om me door te ontwikkelen in verschillende disciplines. Trainingscentrum Helena vindt het erg belangrijk, dat de instructeurs een grote variatie aan kennis bezitten. Dit met als doel om de leden, op een zo goed mogelijke manier, verder te kunnen helpen. Dit vind ik persoonlijk een zeer mooi streven. Verder krijgen wij als instructeur ongekende mogelijkheden tot inspraak betreffende het beleid en invulling van de lessen.

Samenwerken met fantastische collega’s en fijne sfeer op de werkvloer heeft werken bij Trainingscentrum Helena al mijn verwachtingen overtroffen!

Meer weten over de lessen van Rogier?

Klik dan op de productbutton(s)

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons