fbpx

Lid van de maand oktober: Larissa Sanderse

Deze maand een heel speciaal lid van de maand. Larissa is al jaren lid bij Trainingscentrum Helena en assisteert bij de Krav Maga jeugdlessen in Alphen. Haar instructrice Esther over Larissa: “Larissa assisteert mij al enige tijd bij de kids lessen. Ze zorgt voor de registratie, doet de verkoop van kleding en helpt tijdens de lessen.
Ik ben heel blij met haar. Ze is enthousiast, serieus en heel leergierig. Ze doet gelijk iets met de feedback die ik haar geef. Voor mij is het heel fijn dat ze er is! Sinds ze zelf bij de volwassenen traint assisteert ze ook bij de tieners. Ook dat doet ze heel goed! Ze kent alle kinderen bij naam en de kinderen zijn dol op haar. Ik hoop dat we nog lang samen de kinderen weerbaar kunnen maken voor de buitenwereld.” 

1. Naam, leeftijd, woonplaats?
Ik ben Larissa Sanderse, ik ben 16 jaar oud en ik woon in Alphen aan den rijn.

2. Waar train je (voornamelijk)? Haarlem of Alphen
Ik train in Alphen.

3. Vertel eens iets over jezelf (werk, thuissituatie, (sport)achtergrond)?
Ik ben assistent instructeur op de locatie Alphen. Ik help Esther met lesgeven, ik doe de verkoop van kleding en het aanmelden van de kinderen. Zelf train ik nu vanaf de zomervakantie bij de volwassenengroep. Ik doe nu 5 vwo op het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn. Naast de Krav Maga doe ik ook nog aan korfbal.

Lees verder

Wij steunen het Haarlems Sportakkoord!

Op 25 september jl. organiseerden de Wethouder Sport Haarlem (Merijn Snoek) en Sportformateur Haarlem (Martin van den Gugten), in samenwerking met SportSupport, de conferentie: Haarlems Sportakkoord. Tijdens deze conferentie kregen betrokkenen uit Haarlem e.o. de kans om mee te praten over de inhoud van het akkoord en support te tonen in de vorm van een handtekening. En wij waren er uiteraard bij!

Lees verder

Lid van de maand juli: Florindo Tiekstra

1. Naam, leeftijd, woonplaats?
Allereerst bedankt voor de benoeming lid van de maand :)! Mijn naam is Florindo Tiekstra, 32 lentes jong. Geboren en getogen in de Zaanstreek maar ik woon nu alweer een aantal jaar in het mooie Haarlem samen met m’n vriendin.

2. Waar train je (voornamelijk)? Haarlem of Alphen.
Haarlem.

3. Wat train je (Krav Maga, Trojan Workout of beide)?
Voornamelijk Krav. Heeeel soms pak ik een les trojan mee.

Lees verder

Centraal Examen Krav Maga Junior 16 juni 2019

Dit jaar is er voor het eerst een splitsing voor het grote jeugd examen. Voor een deel van de kinderen moet het examen nog plaatsvinden (6 juli, Haarlem, o.l.v. Trainingscentrum Helena). De anderen - kids vanaf 8 jaar met een gele, groene, J1 of J3 patch - hebben op 16 juni j.l. hun examen al afgelegd in Utrecht, onder leiding van de Krav Maga bond IKMF. Het was een lange, drukke dag, maar wat hebben ze het goed gedaan!!

Lees verder

Info voor kinderen die op 6 juli in Haarlem examen doen

Aanmelden examen

Het is noodzakelijk dat uw zoon of dochter is aangemeld voor het examen. Iedereen heeft hierover een mail ontvangen met daarin een aanmeldingslink. Na de betaling ontvangt u een formulier waarin aanvullende gegevens worden gevraagd.

De deadline voor aanmelden is inmiddels gepasseerd. Mocht je je toch nog willen inschrijven, neem dan even contact op met Monique via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

Info voor kinderen die op 16 juni in Utrecht examen doen

Aanmelding

Alle kinderen die op basis van level en aanwezigheid in de lessen in aanmerking komen om examen te doen zijn door ons aangemeld bij de IKMF. Is uw kind verhinderd op deze dag, geef dit dan svp door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

Examen P1 mei 2019

Het eerste Krav Maga examen is natuurlijk altijd heel spannend. De groep nieuwe Kravisten die afgelopen maand examen mochten laten zien wat ze in het Krav Maga Level 1 programma hebben geleerd hebben het heel goed gedaan! Die eerste streep is 'earned, not given'. Gefeliciteerd allemaal. Geniet na of mee met de foto's!

Lees verder

Ouder-kind lessen mei 2019

Afgelopen maand vonden de ouder-kind lessen plaats. Voor de ouders een mooie gelegenheid om niet alleen te kijken maar ook actief deel te nemen en zelf Krav Maga te ervaren. Op speelse en gezellige wijze kunnen de kids laten zien en voelen (!) wat ze hebben geleerd. En heel soms maken ook de ouders indruk op de kinderen... :-)

Lees verder

Reminder: Trojan Workout Certificering

Voor de mensen die nog meer verdieping willen geven aan hun Trojan Workout trainingen en/of hier professioneel mee aan de slag willen is er goed nieuws! Tijdens het eerste weekend van juni 2019 zal de Trojan Workout opleiding plaatsvinden!

Lees verder

Sublevel test april 2019

Driemaal per jaar wordt er een sub-leveltest afgenomen tijdens de reguliere lessen waarbij de kinderen worden beoordeeld op hun inzet en vaardigheden. Hierbij kunnen de kinderen een streep op hun band of patch verdienen. Tijdens deze sub-leveltesten wordt telkens een deel van hun curriculum getest. In de eerste week van april was het weer zover. Tijdens de derde subleveltest van dit seizoen lieten de krav kids zien wat ze in huis hadden! Dit was de laatste test voor het grote examen. Op dit jaarlijkse examen wordt het gehele curriculum per level getest en kan het kind hierbij een nieuwe patch verdienen.

Lees verder

Third party protection seminar

Krav Maga biedt de meest efficiënte en effectieve technieken om jezelf te kunnen verdedigen. Maar als je voor een ander op wilt komen, is het beheersen van zelfverdedigings technieken alleen niet genoeg. Zeker als het om een conflict gaat waarbij er sprake is van (dreiging van) geweld. Tijdens VIP 3rd party protection seminar begin april 2019 leerden de deelnemers wat ze wél of juist niet moeten doen. Onder bezielende leiding van Stephan en Martijn.

Lees verder

Leerlingen KinderUniversiteit Haarlem leren zichzelf verdedigen met Krav Maga

De verdedigingsmethode Krav Maga wordt al een aantal jaren beoefend in Nederland. Sinds enkele jaren neemt de populariteit van de sport enorm toe. Ook onder kinderen. Bij Krav Maga draait het niet alleen om het versterken van je fysieke weerbaarheid, maar vooral ook je mentale kracht. Het zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat. Dat is iets wat kinderen willen, de ouders ze graag willen meegeven en een doelstelling die KinderUniversiteit Haarlem hoog in het vaandel heeft staan. Voor een kennismaking met Krav Maga organiseerde KinderUniversiteit Haarlem daarom belangeloos een workshop samen met het lokale Trainingscentrum Helena.

Lees verder

Get certified! Trojan Workout opleiding

Voor de mensen die nog meer verdieping willen geven aan hun Trojan Workout trainingen en/of hier professioneel mee aan de slag willen is er goed nieuws! Tijdens het eerste weekend van juni zal de Trojan Workout opleiding plaatsvinden!

Lees verder

Nu ook Fightclub in Alphen!

Op maandagavond in Haarlem is het al een jaar vaste prik, maar ook op zaterdagochtend in Alphen is het sinds enige maanden een uur sparren geblazen. Dan is het namelijk tijd voor Trainingscentrum Helena’s Fightclub! Tijdens Fightclub worden verschillende sparringsvormen behandeld. Een uur lang effectief leren ‘knokken’, daar komt het wel zo’n beetje op neer. Fightclub is bedoeld voor Kravisten vanaf level P2 en is uitermate geschikt als aanvulling op de reguliere Krav Maga trainingen. Omdat we ons kunnen voorstellen dat misschien niet iedereen weet wat zo’n Fightclub training nu eigenlijk inhoudt en of dit wel wat voor hem/haar is, belden we met Fightclubber van het eerste uur: Michael uit Alphen. 

Lees verder

Boek lancering Trojan Workout

Op 4 maart 2019 werd Martijn Bos' boek 'Trojan Workout. A Fast Track to a Sharper Mind and a Stronger Body' officieel gelanceerd in Nederlands met een feestelijke boekpresentatie. Onder ruime belangstelling van vrienden, familie, relaties en leden van Trainingscentrum Helena werd er getoost, gelachen, gepraat, gesigneerd, maar ook gefotografeerd. Hieronder het fotoverslag van de feestlijke middag.

Lees verder

Jeugd Krav Maga - Carnaval 2019

Begin maart vierden we carnaval en mochten de jeugdleden verkleed naar de Krav Maga training komen. Ook Meester Rogier en Juf Esther bleven niet achter.

Lees verder

Haarlemse Krav Maga-expert schrijft boek over ‘Trojan Workout’

Artikel in: Haarlems Dagblad 

- Fit lichaam binnen handbereik – 

Een fit, gezond en gespierd lichaam krijgen door twee keer per week een half uurtje te trainen. Volgens Krav Maga-expert Martijn Bos ligt een atletisch lijf voor iedereen binnen handbereik met de door hem ontwikkelde ‘Trojan Workout’. In zijn gelijknamige boek, dat zondag officieel wordt gelanceerd, beschrijft hij hoe je in minimale tijd maximale resultaten kan boeken. Het geheim? “Zoveel mogelijk spierspanning tegelijk genereren”.

Lees verder

Krav Maga Divisiehoofd Stephan Wattimena stelt zich voor

Ik ben Stephan Wattimena, opgegroeid in Barneveld en Hilversum om met een tussenstop van 13jaar in Amsterdam in Loosdrecht te belanden. Ik ben op mijn 4e begonnen met vechtsport en nooit meer gestopt. Ik heb de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) in Amsterdam gedaan met een dubbele specialisatie in zelfverdediging en medisch fitness. Voor mijn eindstage ben ik gevraagd om les te geven in het domein zelfverdediging aan 2e en 3e jaars ALO studenten.

In 2005 ben ik op aanraden van een vriend van mij naar een proefles krav maga gegaan, en was meteen verkocht. In de jaren daarna heb ik bij verschillende scholen en bonden getraind en lesgegeven om in 2013 uit te komen bij de IKMF waar ik was uitgenodigd om de CIC te doen. Sindsdien heb ik bij verschillende scholen lesgegeven door het hele land als vaste instructeur en als invaller. In 2017 ben ik benoemd tot coordinator/divisiehoofd van de LHBTI divisie bij IKMF Nederland.

Lees verder

Over Trojan Workout – het boek

A fast track to a sharper mind and stronger body

De Trojan Workout is een trainingsmethode waarmee je in minimale tijd, maximale resultaten kunt boeken. Een training die perfect past in een wereld waarin we continu bezig zijn met strakke planningen maken en zo efficiënt mogelijk alles indelen. De Trojan Workout is eenfitness-filosofie, maar bovenal een lifestyle; een systeem van fysieke veranderingen die het voor iedereen mogelijk maakt om in één training alle 5 grond-motorische eigenschappen (kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid) te trainen.

Lees verder

LID VAN DE MAAND: EDWIN VAN DEN BERG

1. Naam, leeftijd, woonplaats?
Edwin van den Berg, 44 jaar oud, Koudekerk aan den Rijn

2. Waar train je (voornamelijk)?
Alphen aan den Rijn, en zo nu en dan op bezoek in Haarlem bij seminars of workshops.

3. Wat train je (Krav Maga, Trojan Workout of beide)?
Krav Maga

Lees verder

Jeugd Krav Maga januari 2019

Januari was een drukke maand voor onze jeugd Kravisten: subleveltests, Junior level tests, vriendjesdag en ouder-kind les. Bam, 2019 is begonnen hoor! Hieronder een foto impressie van de jeugd Krav activiteiten.

Lees verder

Divisiehoofd Jeugd Krav Maga: Rogier Steenken stelt zich voor

Ik ben Rogier Steenken, een geboren en getogen Haarlemmer met een passie voor geschiedenis (afgestudeerd in archeologie), motorrijden, aquaria en natuurlijk Krav Maga. Een aantal jaar terug ben ik begonnen met trainen bij Trainingscentrum Helena, omdat ik me erg aangetrokken voelde tot de mentaliteit van Krav Maga: enkel fysiek worden wanneer er geen andere mogelijkheid is. In de tijd als student ben ik erg gecharmeerd geraakt door de effectiviteit die leidend is in de technieken die worden aangeleerd.

Lees verder

Aanpassingen programma's en tarieven

Na uitgebreide evaluatie hebben we besloten om de Krav Maga level programma’s enigszins aan te passen. De programma’s – in deze vorm uniek van opzet in de internationale Krav Maga wereld – werken zeer goed, maar komen beter tot hun recht wanneer we de duur aanpassen. Daarom zal met ingang van de nieuwe programma’s (dus het volgende programma waar je mee verder gaat) de opzet als volgt zijn:
P1 blijft een 4 maanden programma. P2 wordt standaard 10 maanden. P3 en P4 worden standaard jaarprogramma’s (12 maanden).

Lees verder

Boek trojan workout

In het nieuwe jaar zal het Trojan Workout boek van Martijn verschijnen. De volledige titel wordt: Trojan Workout, The Fast Track to a Sharper Mind and a Stronger Body. We kunnen vast een klein tipje van de sluier oplichten en de cover van het boek onthullen. Een primeur!

Lees verder

Aantrekkelijk aanbod: extra lessen volgen

Wil je naast je Krav Maga level programma (P1 t/m P4) een extra training per week doen? Dan kun je hier gebruik van maken voor een speciaal ledenbedrag. Bij aanvang van je programma betaal je een eenmalig bedrag en kun je gedurende je hele programma de extra les volgen.

Lees verder

Zelfverdediging voor vrouwen - Linda.TV

Ruim driekwart van de vrouwen wordt in het openbaar wel eens lastiggevallen. Actrice Loes Haverkort wil zich kunnen verdedigen, mocht dit nodig zijn. Krav Maga leent zich hier perfect voor. Martijn Bos van trainingscentrum Helena en expert in Krav Maga, leert Loes hoe ze zich weerbaarder kan maken. Wil je zien hoe? Kijk dan de filmpjes op Linda.TV

Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

H. Dunantweg 1
2402 NM Alphen aan den Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons