fbpx

Uitbreiding Team Helena: Sharon van Dongeren

“Kom op, iedereen! Het einde is in zicht! Nog vijftien sit ups en we zijn klaar!”, hoor ik een medestudent brullen. In ongeloof pomp ik ze er in een raptempo uit, alsof ik net begonnen ben met deze vijf uur durende fysieke test. “Dit is niet het einde. Dit is Krav Maga. Je mindset wordt getest. Er komt vast nóg een fighting drill. Dit keer met acht aanvallers ofzo”, denk ik bij mezelf. Ik sta nog aan. Gereed voor wat de G.I.T. verzonnen heeft. Tot mijn verbazing zijn dat de woorden: “That was it, guys. You finished the test and the C.I.C.”. Blij en ontspannen knuffel ik de nodige C.I.C.’ers en wandel richting enkele toeschouwende instructeurs, waaronder Martijn. Hij feliciteert me. “Voor het afronden, bedoel je”, relativeer ik. Met een glunderend gezicht en brede glimlach herhaalt hij: “Nee, echt. Je bent geslaagd. Gefeliciteerd.” Van inside defense ging ik naar inside info. Klopte het echter?

Lees verder

Krav Maga Divisiehoofd Stephan Wattimena stelt zich voor

Ik ben Stephan Wattimena, opgegroeid in Barneveld en Hilversum om met een tussenstop van 13jaar in Amsterdam in Loosdrecht te belanden. Ik ben op mijn 4e begonnen met vechtsport en nooit meer gestopt. Ik heb de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) in Amsterdam gedaan met een dubbele specialisatie in zelfverdediging en medisch fitness. Voor mijn eindstage ben ik gevraagd om les te geven in het domein zelfverdediging aan 2e en 3e jaars ALO studenten.

In 2005 ben ik op aanraden van een vriend van mij naar een proefles krav maga gegaan, en was meteen verkocht. In de jaren daarna heb ik bij verschillende scholen en bonden getraind en lesgegeven om in 2013 uit te komen bij de IKMF waar ik was uitgenodigd om de CIC te doen. Sindsdien heb ik bij verschillende scholen lesgegeven door het hele land als vaste instructeur en als invaller. In 2017 ben ik benoemd tot coordinator/divisiehoofd van de LHBTI divisie bij IKMF Nederland.

Lees verder

Divisiehoofd Jeugd Krav Maga: Rogier Steenken stelt zich voor

Ik ben Rogier Steenken, een geboren en getogen Haarlemmer met een passie voor geschiedenis (afgestudeerd in archeologie), motorrijden, aquaria en natuurlijk Krav Maga. Een aantal jaar terug ben ik begonnen met trainen bij Trainingscentrum Helena, omdat ik me erg aangetrokken voelde tot de mentaliteit van Krav Maga: enkel fysiek worden wanneer er geen andere mogelijkheid is. In de tijd als student ben ik erg gecharmeerd geraakt door de effectiviteit die leidend is in de technieken die worden aangeleerd.

Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons