fbpx

Krav Maga Divisiehoofd Stephan Wattimena stelt zich voor

Ik ben Stephan Wattimena, opgegroeid in Barneveld en Hilversum om met een tussenstop van 13jaar in Amsterdam in Loosdrecht te belanden. Ik ben op mijn 4e begonnen met vechtsport en nooit meer gestopt. Ik heb de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) in Amsterdam gedaan met een dubbele specialisatie in zelfverdediging en medisch fitness. Voor mijn eindstage ben ik gevraagd om les te geven in het domein zelfverdediging aan 2e en 3e jaars ALO studenten.

In 2005 ben ik op aanraden van een vriend van mij naar een proefles krav maga gegaan, en was meteen verkocht. In de jaren daarna heb ik bij verschillende scholen en bonden getraind en lesgegeven om in 2013 uit te komen bij de IKMF waar ik was uitgenodigd om de CIC te doen. Sindsdien heb ik bij verschillende scholen lesgegeven door het hele land als vaste instructeur en als invaller. In 2017 ben ik benoemd tot coordinator/divisiehoofd van de LHBTI divisie bij IKMF Nederland.

Sinds begin 2018 geef ik met veel plezier verschillende lessen bij Trainingscentrum Helena. Na het behalen van mijn expertlevel vorig jaar vroeg Martijn mij om divisiehoofd van de volwassenen divisie te worden. In deze functie zet ik samen met Martijn de krav maga lijn uit. Zo proberen we te zorgen dat zowel de leden als de instructeurs de zelfde technieken gebruiken, en de accent-verschillen zo klein mogelijk zijn. Als divisiehoofd neem ik de pre-level testen in Haarlem en de leveltesten af, en ben ik aanwezig bij de centrale leveltesten. Tevens ondersteun ik Martijn op de achtergrond waar nodig, onder anderen met het geven van workshops en trainingen aan bedrijven. 

Het is mijn doel als instructeur om te zorgen dat de leden niet alleen maar een techniek doen, maar ook begrijpen waarom en wanneer ze de techniek moeten toepassen. Als het gaat om de leveltesten, is het mijn doel dat de leden goed zijn voorbereid en met vlag en wimpel slagen. De leveltest moet in mijn optiek een bevestiging zijn van wat je kan (onder stress) en niet alleen een kunstje wat je laat zien om vervolgens na de test weer te vergeten.

Naast mijn werk voor Trainingscentrum Helena, geef ik voor verschillende trainingsbureau’s trainingen in verbale en fysieke agressiemanagement en profiling aan verschillende doelgroepen. Verder geef ik nog trainingen bij een aantal andere krav maga scholen waar ik niet alleen leden les geef maar ook de instructeurs.

Stephan Wattimena

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons