fbpx

Uitbreiding Team Helena: Sharon van Dongeren

“Kom op, iedereen! Het einde is in zicht! Nog vijftien sit ups en we zijn klaar!”, hoor ik een medestudent brullen. In ongeloof pomp ik ze er in een raptempo uit, alsof ik net begonnen ben met deze vijf uur durende fysieke test. “Dit is niet het einde. Dit is Krav Maga. Je mindset wordt getest. Er komt vast nóg een fighting drill. Dit keer met acht aanvallers ofzo”, denk ik bij mezelf. Ik sta nog aan. Gereed voor wat de G.I.T. verzonnen heeft. Tot mijn verbazing zijn dat de woorden: “That was it, guys. You finished the test and the C.I.C.”. Blij en ontspannen knuffel ik de nodige C.I.C.’ers en wandel richting enkele toeschouwende instructeurs, waaronder Martijn. Hij feliciteert me. “Voor het afronden, bedoel je”, relativeer ik. Met een glunderend gezicht en brede glimlach herhaalt hij: “Nee, echt. Je bent geslaagd. Gefeliciteerd.” Van inside defense ging ik naar inside info. Klopte het echter?

Na een drie kwartier van mensen die naar boven werden geroepen voor een ‘minder goed nieuws’ gesprek hobbelde IKMF Nederland Directeur Bo en G.I.T. Orel de trap af, met paspoorten en diploma’s. Stephan feliciteert mij nogmaals. Glimlachen en knuffels door medestudenten vliegen in de rondte. Ik geloof het nog steeds niet. Ook niet wanneer we in de befaamde ‘one line’ opstelling staan en zien hoe de instructeurskleding wordt gesorteerd en neergelegd.

“Ik geloof het pas wanneer mijn naam wordt genoemd,” zeg ik tegen mijn collega naast me, die mij vrolijk in mijn zij port. En ik word niet één keer geroepen, maar twee keer. Want, oh ja, ik heb voor de C.I.C. ook nog mijn opleiding tot Kids Instructor succesvol afgerond. Een extra ronde handen schudden en knuffels met Bo en Orel. Hoezee! Mijn glimlach is breder dan ooit. Ik ben Sharon van Dongeren, erkend IKMF Civilian en Kids Instructor.

Nu begint het leren pas

Het volgen van de C.I.C. en K.I.C. was een fantastische ervaring. Eentje om nooit te vergeten. Ook het familiegevoel niet. Het besef wat ik heb bereikt, is nu pas echt geland. En dit is pas het begin van mijn reis als instructeur. Want het echte leren, doe je wanneer je lesgeeft. Daarnaast gaat het trainen van de technieken, oud en nieuw, natuurlijk ook door. Gelukkig had en heb ik daar goede begeleiding in. Stephan, Martijn, superbedankt daarvoor!

Aan de slag

Zoals ik al in mijn C.I.C. sollicitatie schreef, wilde ik vroeger als jeugdwerker aan de slag. Ik wilde het liefst werken met jongeren met ‘een rugzakje’. Samen het (zelf)vertrouwen herstellen. Na mijn eigen doorontwikkeling en sinds mijn aanraking met Krav Maga sta ik anders in mijn ambities. Het lijkt mij namelijk geweldig om niet alleen aan de wederopbouw van iemand zijn/haar fysieke en mentale weerbaarheid te werken, maar ook om in het beginsel ervan te staan. Mijn ambitie is daarom niet alleen om volwassenen les te geven, maar ook kinderen, vrouwen alleen (Stay Away) en specifiek LHBTI’ers. Op deze wijze wil ik bijdragen aan het vergroten van de persoonlijke veiligheid van de mensen die het ’t meest nodig hebben: de kwetsbare doelgroepen.

Bij Helena ga ik binnenkort, onder begeleiding van Rogier, met de jeugdlessen aan de slag. En bij Helena’s inclusiviteitspartner in Amsterdam, Tijgertje LHBTI Krav Maga - Empowerment & Weerbaarheidstrainingen, ga ik volwassenen trainen. Ik heb er enorm veel zin in en zal met trots het IKMF, Helena en Tijgertje gedachtengoed uitdragen.


Kida!

OVER SHARON:

Ik ben Sharon, 40 jaar oud, prettig gestoord en woonachtig in het mooie Loosdrecht. Sinds mijn 20e levensjaar houd ik mij bezig met Westers Boksen, met hier en daar wat uitstapjes naar Muay Thaiboksen. In 2017 omhelsde ik Krav Maga en liet ik niet meer los. Ik heb verder een achtergrond in marketingcommunicatie, houd van schrijven, tekenen, socializen en de leuke tante uithangen bij mijn 13 (aangenomen) neefjes en nichtjes. Wegens mijn afkomst hang ik op 17 maart groen-wit-oranje vlaggen uit. Weet jij waarom? ;)

 

Sharon van Dongeren Martijn x Sharon x Stephan Orel x Sharon x Stephan

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons