fbpx

Lid van de maand: Alisa

1. Naam, leeftijd, woonplaats?
Ik ben Alisa Post, woon in Haarlem en ben de komende maanden gelukkig nog gewoon 39!

2. Waar train je?
Altijd in Haarlem.

3. Wat train je (Krav Maga, Trojan Workout of beide)?
Voor de lockdown deed ik zowel Krav Maga als Trojan Workout. Nu we de groene zaal niet in mogen, houd ik het bij Trojan.

4. Vertel eens iets over jezelf
Op de basisschool was ik superfanatiek in voetbal. Heel leuk om dat nu bij mijn eigen jongens terug te zien. Ook heb ik een tijdlang paardgereden. Totdat met studeren, werken en kinderen krijgen het sporten naar de achtergrond verdween. Inmiddels wil ik niet meer zonder mijn regelmatige portie zweten. Zeker omdat ik voor mijn werk vooral achter een scherm, aan een tafel of in de auto zit: ik heb een marketingcommunicatiebureau, waar ik zestien jaar geleden in m’n eentje mee begonnen ben. Inmiddels werken we met z’n achten aan gave campagnes voor mooie klanten. Ik woon samen met mijn 3 zoons (de oudste is zestien en de tweeling van bijna 10 jaar) in de Bomenbuurt.

5. Hoe lang train je bij TCH en hoe ben je bij TCH terecht gekomen?
Twee jaar geleden vertelde een vriendin van mij heel enthousiast over Krav Maga en dat dat ook wel iets voor mij zou zijn. Zij woont in Utrecht, dus mijn eerste reactie was ‘zou dit ook in Haarlem kunnen?’ Via Google kwam ik uit bij de Stay Away. Die stond net op het punt van starten. Ik heb me direct aangemeld en ben sindsdien niet meer weggegaan.

6. Wat zijn je favoriete technieken en/of oefeningen
Ik vond het telkens waanzinnig uitdagend om bij Krav de badass in mezelf naar boven te halen. En dat vind ik gelijk het meest interessante: oefeningen die oncomfortabel voelen, een beetje eng zijn. En die dan toch doen. Van Krav word ik mentaal sterker, van Trojan fysieker. Oh, en vlak voor de lockdown heb ik de bokszaktraining ontdekt!

7. Heb je een leuke training anekdote of ervaring die je wilt delen?
Heel bijzonder vind ik toch wel dat ik via Helena één van mijn huidige medewerkers heb leren kennen.

8. Wat zijn je sportieve doelen?
Dit vind ik een dingetje. Ik ben vrij doelgericht in mijn werk en sport dan ook het liefst zonder een heilig moeten. Met als nadeel dat ik met Krav wat lafjes ben blijven hangen in level 1 nu.

9. Hoe ben jij met de Corona beperkingen omgegaan op sportief gebied?
Ik ben direct mee gaan doen met de Zoom-lessen en volg deze nog steeds. Mijn maandagochtend begint vaak met Suzanne ?. Verder vooral gefocust op wat wel kon: wandelen, hardlopen, af en toe op de racefiets en in de winter zoveel mogelijk geschaatst.

10. Wat vind je van de alternatieve lockdown trainingen van TCH?
Ik vind het heerlijk dat we gewoon toch met een grote groep naar buiten gaan nu en ons niet al te gek laten maken door de rondlopende BOA’s. En ik ben heel blij dat Helena gedurende de hele lockdown de Zoom-lessen heeft aangeboden.

11. Als je iemand kon ontmoeten in de wereld, dood of levend, wie zou dat zijn?
Leuke vraag! Ik zou wel eens even kort in een andere tijd willen stappen en dan bijvoorbeeld een van mijn voorouders spreken. Liefst een over-over-oma, omdat het leven voor vrouwen een paar generaties terug zo onvoorstelbaar anders was.

12. Wat is je levensmotto?
Een levensmotto klinkt vrij hoogdravend. Maar iets met blijven bewegen. Niet alleen fysiek op de groene mat, maar sowieso in het leven; telkens weer de volgende stap zetten, uit de comfortzone.

13. Hoe drink je je koffie?
Zwart natuurlijk, liefst filterkoffie.

Lid van de Maand Alisa Post

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons