fbpx

Lid van de maand: Andra

1. Naam, leeftijd, woonplaats?
Andra Laarhuis, 51, Haarlem

2. Waar train je (voornamelijk)? Haarlem of Alphen?
Ik train alleen in Haarlem

3. Wat train je (Krav Maga, Trojan Workout of beide)?
Ik train Trojan Workout, maar Krav Maga lonkt.

4. Vertel eens iets over jezelf (werk, thuissituatie, (sport)achtergrond)?
Samen met mijn dochter Jesse (13) en Tijn (11) woon ik in een heerlijk huis in Haarlem. Al tien jaar LAT ik met Johan. Dat blijven we nog even volhouden, want we vinden het allebei fijn om ons eigen leven te hebben. Eigenlijk is ons huishouden een beetje hippie. Elke dag lopen er wel vriendinnen van Jesse rond die gezellig bij me aan tafel zitten kletsen en dan blijven hangen tot na het eten. Het is fijn als mijn kinderen straks, net als ik, terugkijken op hun jeugd en denken, alles kon.
Van mijn 13e tot 28e ben ik atlete geweest. Een logisch gevolg daarna was CrossFit, omdat dat mooi aansloot bij de explosieve onderdelen uit de atletiek. Dat heb ik een paar jaar gedaan en een mooie prijs gewonnen. Verder loop ik graag hard in de duinen.

Na mijn studie fysiotherapie ben ik sportjournalist geworden en deed jarenlang verslag voor diverse bladen en kranten van (inter)nationale atletiekwedstrijden en nam vele interviews af. Sport is mijn leven. Sinds vier jaar heb ik een eigen bedrijf, Sportjuwelier.nl. Een webshop waar je sieraden kunt kopen voor 50 sporten. Veel kleine en grote sporters laten zich motiveren door ze te dragen. Een voorbeeld zijn de STAND STRONG Trojan Workout sleutelhangers en kettingen. Dat zijn krachtige sieraden die je graag bij je wil dragen. Ook als reminder, mocht je dat even nodig hebben.

5. Hoe lang train je bij TCH en hoe ben je bij TCH terecht gekomen?

Ik train nu zo’n drie jaar bij TCH. Mijn kinderen deden er Krav Maga.

6. Wat zijn je favoriete technieken en/of oefeningen
Ik train het liefst hard. En dan graag met een trainer naast me die me nog net door die laatste herhaling schreeuwt. Maar dat valt niet onder het Trojan principe en misschien is het wel tijd om dat los te laten.

7. Heb je een leuke training anekdote of ervaring die je wilt delen?
Ik was best sceptisch over de Trojan Workout. Want, een half uur trainen per keer, waarbij je een serie stopt als je techniek verslapt, was ik niet gewend. Maar inmiddels weet ik beter. Martijns boek ondersteunt de trainingen, die goed opgebouwd zijn.

8. Wat zijn je sportieve doelen?
Ik ben momenteel ‘in between’ doelen. Vorig jaar stond in het teken van herstellen en sterker worden na mijn aanrijding. Dat was een duidelijk omlijnd doel wat goed is gelukt, mede dankzij mijn fysio en de Trojan Workout. En nu? Ik weet het niet en merk dat dat lastig traint.

9. Hoe ben jij met de Corona beperkingen omgegaan op sportief gebied?
Doordat ik revalideerde in 2020, trainde ik veel bij de fysiotherapeut. Hij mocht, ondanks Corona, gewoon doorgaan. Zijn praktijk zit in het Telstar stadion waar we vaak heerlijk in de zon op het kunstgras trainden. Toen ik wist waar ik op moest focussen, heb ik me weer aangemeld bij TCH om daar verder te trainen.

10. Wat vind je van de alternatieve lockdown trainingen van TCH?
In het begin had ik moeite met de online trainingen. Ik kon me niet focussen. Dat lag aan mij. In je huiskamer waar het 20 graden is met een kettlebell swingen en springende lunges doen, terwijl de rest van het gezin online les heeft, aan de koffie zit of de krant leest, is verre van ideaal. Maar de Trojan Workout wordt elke keer weer met zoveel enthousiasme gegeven, dat het aan niemand anders dan aan mezelf ligt als ik niet mee zou doen. Ik vind de inzet van het TCH team echt bewonderenswaardig! Mijn complimenten vanaf deze plek. En ook de profiling lessen van Stephan vormen een mooie aanvulling.

11. Als je iemand kon ontmoeten in de wereld, dood of levend, wie zou dat zijn?

Mijn vader. Hij overleed vier jaar geleden aan de gevolgen van borstkanker. Hij was de sportiefste, liefste en grappigste vader die ik me kon wensen. Hij liep altijd hard en zag overal wel iets moois in. We zagen zijn overlijden aankomen en konden daardoor mooi afscheid nemen toen hij er nog was. Maar graag beleef ik het lied van Luther Vandros, Dance with my father again.

12. Wat is je levensmotto?
Ik heb een bepaalde lichtheid in het leven. Ik kan ’s avonds al uitkijken naar de volgende dag. Mijn leven is leuk, m’n werk ook. Toen ik begin twintig was, werkte ik als fysiotherapeut in Tanzania in een ziekenhuis. Dat was een lang gekoesterde droom. Daar heb ik leren relativeren en doorpakken. Het was een heftige grensverleggende ervaring waar ik geleerd heb dat klagen niets helpt. Als ik een keer sip ben, beeld ik me in dat ik op m’n sterfbed lig en terugkijk op mijn leven. Dan wil je zo’n chagrijnige dag of gezeur om niets er eigenlijk niet tussen hebben. Mijn motto is dan ook: heb plezier en maak het vooral niet te ingewikkeld allemaal.


13. Hoe drink je je koffie?
Thuis maak ik koffie in een percolator en schenk dan een beetje in een mok met heel veel zoete rijstmelk.

Andra Laarhuis

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons