fbpx

Lid van de maand: Dieter

1. Naam, leeftijd, woonplaats? Dieter Poortman, 49, Den Haag.
2. Waar train je?
Alphen aan den Rijn.
3. Wat train je (Krav Maga, Trojan Workout of beide)?
Beide.
4. Vertel eens iets over jezelf
Ik houd me bezig met investeringen in duurzame projecten in opkomende economieën maar sinds kort ook binnen Nederland. Naast Trainingscentrum Helena voetbal ik elke dinsdagsavond, wandel ik en zit zo nu en dan op de racefiets. Zo nu en dan doe ik een survivaltraining.

5. Hoe lang train je bij TCH en hoe ben je bij TCH terecht gekomen?
Ik ben in januari 2016 begonnen bij TCH. Voor mijn werk was ik regelmatig in landen met een verhoogd veiligheidsrisico en ik had het gevoel dat een beetje voorbereiding op sommige situaties me van pas zou kunnen komen. TCH was een weloverwogen keuze omdat ze, binnen straal van 50km, veruit de hoogst gekwalificeerde KM trainers hadden. Een goede keuze kan ik nu 5 jaar na dato nog steeds zeggen!
6. Wat zijn je favoriete technieken en/of oefeningen?
Ik houd van alles wat me dwingt om fysiek of mentaal weer net even wat verder te gaan. Bij Trojan Workout houd ik van intensieve circuitjes met combinatie van kracht en explosiviteit. Rek- en strekoefeningen en rollen zijn niet mijn favoriet al realiseer ik me dat ik die juist meer moet doen met mijn enigszins starre fysiek...
7. Heb je een leuke training anekdote of ervaring die je wilt delen?
Tja, het betreft een ervaring die voortkwam uit een gebrek aan ‘scannen’ door Rachid, onze overigens geweldige trainer. In de zomer trainen we in Alphen buiten op een schoolplein. Na een training, die nogal abrupt geëindigd was door een tropische regenbui, waren we met drie man aan het omkleden. Toen we wilden vertrekken stonden we voor een gesloten hek: Rachid houdt niet zo van regen blijkbaar en was er al vandoor in zijn bolide… Gelukkig was hij Alphen nog net niet uitgereden en kwam hij terug om ons te ‘bevrijden’.
8. Wat zijn je sportieve doelen?
Ik sport in eerste instantie om gezond te blijven en me fit te voelen. Bij Krav wil ik in ieder geval graag P5 halen. Daarna zie ik wel weer verder. Bij TWO kijk ik nu erg uit naar de opleiding tot gecertificeerd trainer TWO in April. Ik wil betere en meer gevarieerde trainingen voor mezelf maken en ik vind het bovendien erg leuk om andere mensen ‘in beweging’ te krijgen en sterker te maken. Tenslotte wil ik dit jaar ook een 1-daagse Kennedymars (80km) wandelen.
9. Hoe ben jij met de Corona beperkingen omgegaan op sportief gebied?
Ik kan mezelf redelijk motiveren en houd ook van alleen trainen. Bovendien hadden we een schitterende lente vorig jaar en kon ik na mijn werk 4-5 per week trainen op een stil strand bij de zogenaamde Zandmotor. De bijna 2km wandeling met kettlebell en soms nog een powerbag naar de vloedlijn is een workout op zichzelf.
10. Wat vind je van de alternatieve lockdown trainingen van TCH?
Ik vind de seminars de moeite waard, ook die van IKMF NL. De ZOOM lessen heb ik niet gevolgd. Ik ben heel erg blij dat we nu zaterdagochtend weer met ons groepje kunnen trainen in een open, overdekte parkeergarage. Ik voel me als een kalfje dat voor het eerste keer de wei in mag…
11. Als je iemand kon ontmoeten in de wereld, dood of levend, wie zou dat zijn?
Er even vanuit gaande dat ik hem in levende toestand kan ontmoeten, zou dat Nelson Mandela zijn.
12. Wat is je levensmotto?
Er hangt bij mij thuis geen tegeltjeswijsheid aan de muur. Misschien zoiets als: “Geef een ander in eerste instantie altijd het voordeel van de twijfel, maar houd je handen hoog”.
13. Hoe drink je je koffie?
Enkele espresso, 4x daags.

Lid van de Maand Dieter Poortman

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons