fbpx

Lid van de maand: Edwin van den Berg

1. Naam, leeftijd, woonplaats?
Edwin van den Berg, 44 jaar oud, Koudekerk aan den Rijn

2. Waar train je (voornamelijk)?
Alphen aan den Rijn, en zo nu en dan op bezoek in Haarlem bij seminars of workshops.

3. Wat train je (Krav Maga, Trojan Workout of beide)?
Krav Maga

edwin vd berg4. Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben 44 jaar oud en woon in Koudekerk aan den Rijn. Bovenal ben ik de beretrotse vader van 2 prachtige dochters, Kayleigh en Elise, uit een vorige relatie. Ik ben register accountant, register IT auditor en register controller en heb ruim 10 jaar bij een international accountants kantoor gewerkt en opdrachten uitgevoerd voor grote beursgenoteerde bedrijven, zowel in Nederland als in andere landen. Zo heb ik o.a. langere tijd in Londen en Zürich gewoond en gewerkt. In de de jaren daarna ben ik verantwoordelijk geweest voor het opzetten van en leiding geven aan de internal audit afdelingen van CSM, Schiphol Group, Crawford & Company en meest recentelijk bij Sligro in het mooie en gezellige Brabantse land. Sinds medio 2018 ben ik zelfstandig adviseur op de vakgebieden internal audit, risk management en IT audits.
Wat betreft mijn sportverleden heb ik in zeker zin altijd al een relatie gehad met vechtsporten, mede ingegeven door mijn opa, die zwarte band Jiu Jitsu had. Zelf ben ik in 1991 namelijk begonnen met Kyokushin karate en heb ik eind 1998 mijn zwarte band behaald onder Aad van Polanen in Leiden. Door mijn werkzaamheden heb ik helaas mijn sportieve ambities op dit vlak jarenlang in de ijskast moeten parkeren, en vraag me dan ook alsjeblieft niet om bepaalde technieken te herhalen die ik toen nog vlekkeloos beheerste, want dan scheur ik iedere spier in mijn lichaam, haha.
Sinds medio 2018 ben ik daarnaast begonnen met Brazilian Jiu Jitsu (BJJ), aangezien ik dit als een goede aanvulling zie voor met name de technieken voor grond gevechten

5. Hoe lang train je bij TCH en hoe ben je bij TCH terecht gekomen?
Sinds januari 2017 train ik bij Helena in Alphen aan den Rijn. Mede geprikkeld door de mooie verhalen van mijn beide dochters, die beide op kids krav maga bij een andere sportschool zitten, ben ik een proef les gaan nemen en was direct verkocht. Door mijn karate verleden was het in zekere zin wel even slikken; ik moest vooral heel veel technieken afleren, met name bepaalde schop technieken, maar toen het spreekwoordelijke kwartje viel, begonnen de technieken goed te lopen.

6. Wat zijn je favoriete technieken en/of oefeningen?
De laatste tijd heb ik vooral veel interesse in grond oefeningen, mede omdat ik bepaalde technieken kan vergelijke met Brazilian Jiu Jitsu. In de praktijk zie je dat veel vecht situaties op de grond eindigen, of dat mensen in bepaalde klem situaties worden gehouden. Heerlijk om daar je weg uit vinden! Daarnaast vind ik de drills en combi oefeningen met meerdere aanvallers erg leuk om te doen, omdat je dan - zeker met ogen dicht - geen flauw idee hebt wat je te wachten staat, en er direct iemand met een mes, stok of wapen voor je staat te wachten om te aan te vallen, en jij daar gelijk op moet reageren. Tenslotte wil ik op dit punt heel veel dank en lof uitspreken voor de zeer enthousiaste en deskundige trainingen in Alphen onder leiding van Rogier, Rachid en Stephan; werkelijke top instructeurs en ik ben erg blij onder hen te mogen trainen.

7. Heb je een leuke training anekdote of ervaring die je wilt delen?
Geen grote of bijzondere anekdotes, maar toen ik mijn allereerste les in de kleedkamer stond met mijn kale, toen nog wat magere koppie, had een mede starter om de één of andere reden het idee dat ik de instructeur van die avond was, geen idee waarom. Heb hem in die kleedkamer maar in die waan gelaten, en hem de meest angstaanjagende vechtsport technieken verteld; ik zag 'm met de minuut witter wegtrekken, totdat ik in de sportzaal naast 'm stond en zei:"Ben benieuwd wat we gaan doen, want ik ben hier ook nieuw". We zijn toch goede maatjes gebleven!

8. Wat zijn je sportieve doelen?
Begin februari 2019 ga ik op voor P4, en ik heb absoluut de ambitie om P5 en minimaal G1 te behalen, zolang uiteraard het lichaam (conditie & motoriek) het toelaat. Daarna zien we wel weer verder. Bovendien ben ik van plan om verder te gaan met Brazilian Jiu Jitsu, omdat ik van mening ben dat dit naast Krav Maga een goede combinatie is, alhoewel ik me terdege besef dat de combinatie van die 2 wel heel veel tijd vergt, met namelijk lichamelijke herstel tijd, op mijn leeftijd...ahum

9. Als je iemand kon ontmoeten in de wereld, dood of levend, wie zou dat zijn?
Geen twijfel mogelijk; Ayrton Senna, in mijn ogen de allergrootste F1 coureur aller tijden. Niet zozeer omdat hij buitenaards goed kon racen, maar met name vanwege zijn opvattingen over het leven als geheel, zijn visie op presteren, alles over hebben om een doel te bereiken, maar ook vanwege de waanzinnige inzet die hij had voor de inwoners van het overwegend arme Brazilië. Werkelijk fascinerend hoe die man in het leven stond, en zo diep treurig hoe deze grootste sportman ons veels te vroeg is ontvallen in 1994.... 

10. Wat is je levensmotto?
Beetje geleend, maar o-zo-waar: "Self-control is strength. Calmness is mastery. You have to get to a point where your mood doesn't change on the insignificant actions of someone else. Don't allow others to control the direction of your life. Don't allow your emotions to overpower your intelligence"

11. Hoe drink je je koffie?
Zo zwart mogelijk, alhoewel thee mijn voorkeur heeft.

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons