fbpx

Lid van de maand: Florindo Tiekstra

1. Naam, leeftijd, woonplaats?
Allereerst bedankt voor de benoeming lid van de maand :)! Mijn naam is Florindo Tiekstra, 32 lentes jong. Geboren en getogen in de Zaanstreek maar ik woon nu alweer een aantal jaar in het mooie Haarlem samen met m’n vriendin.

2. Waar train je (voornamelijk)? Haarlem of Alphen.
Haarlem.

3. Wat train je (Krav Maga, Trojan Workout of beide)?
Voornamelijk Krav. Heeeel soms pak ik een les trojan mee.

4. Vertel eens iets over jezelf?
Als ik niet per ongeluk iets te hard tegen een tok aanschop op Krav of iemand per ongeluk op zijn/haar oog sla ben ik bezig met mijn werk als opticien assistant bij Specsavers. Sinds kort ben ik ook partime fitness trainer in Heemstede. Qua sportachtergrond heb ik al het 1 en ander gedaan. BJJ, Boksen en ook Krav. Allemaal een periode van ongeveer 1 jaar, anderhalf jaar. Nu heel af en toe Jeet kune do maar voornamelijk Krav, fitness en hardlopen.

5. Hoe lang train je bij TCH en hoe ben je bij TCH terecht gekomen?
Ik train sinds 2015 bij trainingscentrum Helena. Ik had 12 jaar eerder Krav gedaan maar dat stopte van de 1 op andere dag en er waren in de buurt van de Zaanstreek geen andere krav scholen (toen de tijd). Krav is altijd blijven hangen en toen ik in Haarlem kwam wonen keek natuurlijk meteen of hier een Krav school was en voor ik het wist stond ik op de welbekende groene mat.

6. Wat zijn je favoriete technieken en/of oefeningen.
De simpele maar altijd effectieve Regular Kick is m’n favoriete techniek. Qua oefeningen vind ik het sparren altijd wel erg gaaf.

7. Heb je een leuke training anekdote of ervaring die je wilt delen?
Persoonlijk vond ik de training in de Koepel wel erg gaaf. Waar je fysiek maar ook mental werd uitgedaagd. Bijvoorbeeld door in ruimtes geduwd te worden zonder dat je wist wat je te wachten stond. Je als gevangene gedragen en informatie inwinnen over andere gevangene (waar ik overigens echt superslecht in was). Het stukje mental power seminar op die dag. De hele dag uit je comfortzone gehaald was voor mij persoonlijk wel een uitdaging maar het was het zeker waard. Ook het P2 examen wat is afgelegd door Avi Moyal himself was super.

8. Wat zijn je sportieve doelen?
Ik bekijk het per level. Dus voor nu P5.

9. Als je iemand kon ontmoeten in de wereld, dood of levend, wie zou dat zijn?
Volgens mij is hij al een aantal keer genoemd dus hij krijgt het druk ? maar dat zou Bruce Lee zijn. Van degene die nog wel onder ons zijn zou dat Bas Rutten zijn.

10. Wat is je levensmotto?
Knowing is not enough, you must apply. Willing is not enough, you must do.

11. Hoe drink je je koffie?
Zwart en het liefst zo sterk dat m’n maag er net niet van omdraait.

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons