fbpx

Lid van de maand: Larissa Sanderse

Deze maand een heel speciaal lid van de maand. Larissa is al jaren lid bij Trainingscentrum Helena en assisteert bij de Krav Maga jeugdlessen in Alphen. Haar instructrice Esther over Larissa: “Larissa assisteert mij al enige tijd bij de kids lessen. Ze zorgt voor de registratie, doet de verkoop van kleding en helpt tijdens de lessen.


Ik ben heel blij met haar. Ze is enthousiast, serieus en heel leergierig. Ze doet gelijk iets met de feedback die ik haar geef. Voor mij is het heel fijn dat ze er is! Sinds ze zelf bij de volwassenen traint assisteert ze ook bij de tieners. Ook dat doet ze heel goed! Ze kent alle kinderen bij naam en de kinderen zijn dol op haar. Ik hoop dat we nog lang samen de kinderen weerbaar kunnen maken voor de buitenwereld.” 

1. Naam, leeftijd, woonplaats?
Ik ben Larissa Sanderse, ik ben 16 jaar oud en ik woon in Alphen aan den rijn.

2. Waar train je (voornamelijk)? Haarlem of Alphen
Ik train in Alphen.

3. Vertel eens iets over jezelf (werk, thuissituatie, (sport)achtergrond)?
Ik ben assistent instructeur op de locatie Alphen. Ik help Esther met lesgeven, ik doe de verkoop van kleding en het aanmelden van de kinderen. Zelf train ik nu vanaf de zomervakantie bij de volwassenengroep. Ik doe nu 5 vwo op het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn. Naast de Krav Maga doe ik ook nog aan korfbal.

4. Hoe lang train je bij TCH en hoe ben je bij TCH terecht gekomen?
Dit wordt alweer mijn 7e seizoen Krav Maga bij TCH. Ik ben toen ik 9 was kwam ik bij TCH terecht door een flyer. Ik was heel onzeker toen ik hier binnenkwam. De doelstelling was dan ook om wat sterker in mijn schoenen te staan. Dat is meer dan gelukt. In die 7 jaar ben ik van een onzeker klein meisje naar een assistent instructeur gegaan!

5. Wat zijn je favoriete technieken en/of oefeningen
Deze vraag is lastig. Ik vind het altijd leuk om iets nieuws te leren. De oefeningen waar een beetje extra spanning bij komt kijken vind ik altijd wel leuk, bijvoorbeeld doordat je je ogen dicht doet of het licht uit gaat. Vloertechnieken vind ik ook altijd leuk.

6. Heb je een leuke training anekdote of ervaring die je wilt delen?
“Ik kan het!” Ik denk dat als je jezelf vertelt dat je kan, dat de kans dat het je lukt vergroot. Geloof in Jezelf!
Leuke ervaringen zijn er genoeg. Bijvoorbeeld het assisteren bij het kids examen van afgelopen seizoen of de ‘ontgroening’ van de assistent instructeurs. Toen mocht ik samen met de andere assistent instructeurs laten zien wat we in huis hadden voor alle tieners en hun publiek. We werden aangevallen door de instructeurs en moesten zo laten zien wat we konden. Dat was heel erg leuk!

7. Als jij een keer een Krav Maga les helemaal alleen zou bedenken en geven, wat zou je de kids (en de instructeurs!) dan zeker laten doen?
Het flauwe antwoord is Krav maga. Het serieuze antwoord is spelletjes waar ze goed Krav Maga van leren. Wat het ook is, ze zullen lekker moe mijn les verlaten ?. Wat ik vroeger altijd leuk vond waren oefeningen waarbij je je gevoel kon trainen. Met je ogen dicht aanwijzen wie er op je af komt lopen bijvoorbeeld. Zulk soort oefeningen zou ik er ook zeker bij doen!

8. Wat zijn je sportieve doelen?
Altijd blijven leren! Altijd door blijven gaan. Het lijkt mij ook ontzettend vet om op een dag Krav Maga instructeur te worden.

9. Wie is je held of idool, en waarom?
Simone Biles, want zij is zo’n goed voorbeeld van wat je allemaal kan bereiken als je hard traint en het echt wil.

10. Wat is je lievelingseten?
Sushi! Daar kan je me echt altijd voor wakker maken!

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons