fbpx

Nu ook Fittergy detoxprogramma Vegan Switch

Al bijna drie jaar bieden we vanuit Trainingscentrum Helena het Fittergy Sportvasten aan. Zowel Suzanne als Martijn zijn gecertificeerd Sportvastencoach en hebben inmiddels vele tientallen mensen begeleid tijdens het maken van de zogenaamde ‘metabolic switch’. De resultaten zijn verbluffend en we zijn blijvend razend enthousiast!

Sportvasten is geen dieet, maar een ‘lifestyle reset’ om binnen 10 dagen slanker, fitter en energieker te worden.

Lees verder

Leveltesten

Ondanks dat Krav Maga een vorm van zelfverdediging is en geen vechtsport, kan je wel, net als bij een vechtsport, examens doen om naar het volgende niveau te gaan. Aan het deelnemen aan deze examens, ook wel leveltesten genoemd, zitten verschillende eisen verbonden. Nu is het niet altijd voor iedereen even duidelijk wat deze eisen zijn. Daarom leggen we het graag nog een keer uit.

Minimaal aantal trainingsuren, maximale kwaliteit

Conform de eisen van onze bond, de International Krav Maga Federation, staat er voor elk level een vaste, MINIMALE trainingsperiode, gebaseerd op minimaal 2 uur per week trainen. De trainingsperiode voor P1 is bijvoorbeeld 4 maanden en voor P2 10 maanden. Voor P3 en hoger is dit een jaar. Sommige studenten zullen er echter langer over doen. Dat het minimaal aantal uren is bereikt, betekent namelijk niet automatisch dat het noodzakelijke kwaliteitsniveau is behaald. De hoofdinstructeur van de trainingslocatie bepaalt uiteindelijk, na een pre leveltest, of iemand op mag voor een examen of niet. Hoe hoger het niveau, hoe meer technieken getest 

Lees verder

Centraal Examen Krav Maga Junior 16 juni 2019

Dit jaar is er voor het eerst een splitsing voor het grote jeugd examen. Voor een deel van de kinderen moet het examen nog plaatsvinden (6 juli, Haarlem, o.l.v. Trainingscentrum Helena). De anderen - kids vanaf 8 jaar met een gele, groene, J1 of J3 patch - hebben op 16 juni j.l. hun examen al afgelegd in Utrecht, onder leiding van de Krav Maga bond IKMF. Het was een lange, drukke dag, maar wat hebben ze het goed gedaan!!

Lees verder

Info voor kinderen die op 6 juli in Haarlem examen doen

Aanmelden examen

Het is noodzakelijk dat uw zoon of dochter is aangemeld voor het examen. Iedereen heeft hierover een mail ontvangen met daarin een aanmeldingslink. Na de betaling ontvangt u een formulier waarin aanvullende gegevens worden gevraagd.

De deadline voor aanmelden is inmiddels gepasseerd. Mocht je je toch nog willen inschrijven, neem dan even contact op met Monique via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

Info voor kinderen die op 16 juni in Utrecht examen doen

Aanmelding

Alle kinderen die op basis van level en aanwezigheid in de lessen in aanmerking komen om examen te doen zijn door ons aangemeld bij de IKMF. Is uw kind verhinderd op deze dag, geef dit dan svp door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

Examen P1 mei 2019

Het eerste Krav Maga examen is natuurlijk altijd heel spannend. De groep nieuwe Kravisten die afgelopen maand examen mochten laten zien wat ze in het Krav Maga Level 1 programma hebben geleerd hebben het heel goed gedaan! Die eerste streep is 'earned, not given'. Gefeliciteerd allemaal. Geniet na of mee met de foto's!

Lees verder

Ouder-kind lessen mei 2019

Afgelopen maand vonden de ouder-kind lessen plaats. Voor de ouders een mooie gelegenheid om niet alleen te kijken maar ook actief deel te nemen en zelf Krav Maga te ervaren. Op speelse en gezellige wijze kunnen de kids laten zien en voelen (!) wat ze hebben geleerd. En heel soms maken ook de ouders indruk op de kinderen... :-)

Lees verder

Reminder: Trojan Workout Certificering

Voor de mensen die nog meer verdieping willen geven aan hun Trojan Workout trainingen en/of hier professioneel mee aan de slag willen is er goed nieuws! Tijdens het eerste weekend van juni 2019 zal de Trojan Workout opleiding plaatsvinden!

Lees verder

Sublevel test april 2019

Driemaal per jaar wordt er een sub-leveltest afgenomen tijdens de reguliere lessen waarbij de kinderen worden beoordeeld op hun inzet en vaardigheden. Hierbij kunnen de kinderen een streep op hun band of patch verdienen. Tijdens deze sub-leveltesten wordt telkens een deel van hun curriculum getest. In de eerste week van april was het weer zover. Tijdens de derde subleveltest van dit seizoen lieten de krav kids zien wat ze in huis hadden! Dit was de laatste test voor het grote examen. Op dit jaarlijkse examen wordt het gehele curriculum per level getest en kan het kind hierbij een nieuwe patch verdienen.

Lees verder

Third party protection seminar

Krav Maga biedt de meest efficiënte en effectieve technieken om jezelf te kunnen verdedigen. Maar als je voor een ander op wilt komen, is het beheersen van zelfverdedigings technieken alleen niet genoeg. Zeker als het om een conflict gaat waarbij er sprake is van (dreiging van) geweld. Tijdens VIP 3rd party protection seminar begin april 2019 leerden de deelnemers wat ze wél of juist niet moeten doen. Onder bezielende leiding van Stephan en Martijn.

Lees verder

Get certified! Trojan Workout opleiding

Voor de mensen die nog meer verdieping willen geven aan hun Trojan Workout trainingen en/of hier professioneel mee aan de slag willen is er goed nieuws! Tijdens het eerste weekend van juni zal de Trojan Workout opleiding plaatsvinden!

Lees verder

Nu ook Fightclub in Alphen!

Op maandagavond in Haarlem is het al een jaar vaste prik, maar ook op zaterdagochtend in Alphen is het sinds enige maanden een uur sparren geblazen. Dan is het namelijk tijd voor Trainingscentrum Helena’s Fightclub! Tijdens Fightclub worden verschillende sparringsvormen behandeld. Een uur lang effectief leren ‘knokken’, daar komt het wel zo’n beetje op neer. Fightclub is bedoeld voor Kravisten vanaf level P2 en is uitermate geschikt als aanvulling op de reguliere Krav Maga trainingen. Omdat we ons kunnen voorstellen dat misschien niet iedereen weet wat zo’n Fightclub training nu eigenlijk inhoudt en of dit wel wat voor hem/haar is, belden we met Fightclubber van het eerste uur: Michael uit Alphen. 

Lees verder

Boek lancering Trojan Workout

Op 4 maart 2019 werd Martijn Bos' boek 'Trojan Workout. A Fast Track to a Sharper Mind and a Stronger Body' officieel gelanceerd in Nederlands met een feestelijke boekpresentatie. Onder ruime belangstelling van vrienden, familie, relaties en leden van Trainingscentrum Helena werd er getoost, gelachen, gepraat, gesigneerd, maar ook gefotografeerd. Hieronder het fotoverslag van de feestlijke middag.

Lees verder

Jeugd Krav Maga - Carnaval 2019

Begin maart vierden we carnaval en mochten de jeugdleden verkleed naar de Krav Maga training komen. Ook Meester Rogier en Juf Esther bleven niet achter.

Lees verder

Over Trojan Workout – het boek

A fast track to a sharper mind and stronger body

De Trojan Workout is een trainingsmethode waarmee je in minimale tijd, maximale resultaten kunt boeken. Een training die perfect past in een wereld waarin we continu bezig zijn met strakke planningen maken en zo efficiënt mogelijk alles indelen. De Trojan Workout is eenfitness-filosofie, maar bovenal een lifestyle; een systeem van fysieke veranderingen die het voor iedereen mogelijk maakt om in één training alle 5 grond-motorische eigenschappen (kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid) te trainen.

Lees verder

Jeugd Krav Maga januari 2019

Januari was een drukke maand voor onze jeugd Kravisten: subleveltests, Junior level tests, vriendjesdag en ouder-kind les. Bam, 2019 is begonnen hoor! Hieronder een foto impressie van de jeugd Krav activiteiten.

Lees verder

Aanpassingen programma's en tarieven

Na uitgebreide evaluatie hebben we besloten om de Krav Maga level programma’s enigszins aan te passen. De programma’s – in deze vorm uniek van opzet in de internationale Krav Maga wereld – werken zeer goed, maar komen beter tot hun recht wanneer we de duur aanpassen. Daarom zal met ingang van de nieuwe programma’s (dus het volgende programma waar je mee verder gaat) de opzet als volgt zijn:
P1 blijft een 4 maanden programma. P2 wordt standaard 10 maanden. P3 en P4 worden standaard jaarprogramma’s (12 maanden).

Lees verder

Boek trojan workout

In het nieuwe jaar zal het Trojan Workout boek van Martijn verschijnen. De volledige titel wordt: Trojan Workout, The Fast Track to a Sharper Mind and a Stronger Body. We kunnen vast een klein tipje van de sluier oplichten en de cover van het boek onthullen. Een primeur!

Lees verder

Aantrekkelijk aanbod: extra lessen volgen

Wil je naast je Krav Maga level programma (P1 t/m P4) een extra training per week doen? Dan kun je hier gebruik van maken voor een speciaal ledenbedrag. Bij aanvang van je programma betaal je een eenmalig bedrag en kun je gedurende je hele programma de extra les volgen.

Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons