fbpx

Charlotte Beumer - FemmePower Programma

De combinatie mentaal, spiritueel, fysiek en emotioneel is echt fantastisch. Op alle gebieden werken aan je persoonlijke ontwikkeling en al snel merk je dat alle gebieden effect hebben op elkaar en op elkaar in werken. Een meer 'steady' werkwijze is, wat mij betreft, niet denkbaar. Confronterend? Ja! Heftig? Soms. Maar verreweg de beste investering die je kan maken.

Léon van Hooijdonk | Sportvasten

Nou, daar stond hij dan te shinen: mijn anti-kerstpakket. Ik had al wat mensen verteld dat ik gedurende tien dagen een sportvastenkuur zou volgen maar met de doos van Fittergy in huis was er officieel geen weg meer terug. Waar had ik ook alweer ja tegen gezegd? Drie dagen geleidelijk aan voeding afbouwen, drie dagen sapvasten, vier dagen weer voeding opbouwen. Oh, en elke dag dus een halfuurtje cardio met je hartslag in de verbrandingszone. 

‘Moderne fratsen’, volgens sommigen, anderen vonden het juist ‘heel traditioneel in de aanloop naar Pasen’.
Suzanne, mijn Sportvastencoach bij Trainingscentrum Helena, zei simpelweg: “Zie het als een avontuur”. Nou waren de Hunger Games ook een avontuur, maar soit. In ieder geval stond vast dat dit een unieke gebeurtenis zou worden. Ik vertrouwde mijn vrienden en familie toe dat, wanneer er onverhoopt wat mis zou gaan, ik gereanimeerd wilde worden met de Chicken Supreme van Domino's.

Waar doe je het voor?

Tot een paar jaar geleden dacht ik dat ik altijd een klungelige dikzak van bijna 2 meter lang zou blijven.
Flashback naar 2011: ik hoorde dat ik vader zou worden en viel in de loop van 18 maanden op eigen kracht bijna 40 kilo af. Dat kwam door een combinatie van Volumetrics (kiezen voor eten met een lage energiedensiteit, waardoor je eigenlijk altijd lekker vol zit) en een bescheiden dosis cardio. Ik weet dus genoeg van voeding en sporten om een gegronde hekel te hebben aan crashdiëten.
Je kent ze wel, eetplannen die gebaseerd zijn op een trendy gimmick. Onmogelijk om vol te houden op de lange termijn, laat staan dat ze tot een duurzame verandering van je levensstijl leiden. Vandaar dat ik het concept van Sportvasten dan ook met een gezonde dosis scepsis benaderde.
Brrr… de term alleen al toverde beelden op mijn netvlies van graatmagere, aan loopbanden vastgeklonken monniken met permanent een knokige vinger in hun keel.

Het doel heiligt de middelen

Na het horen van een paar positieve verhalen over Sportvasten besloot ik toch eens te onderzoeken in hoeverre mijn mening klopte.
De waarheid lag keurig opgevouwen ergens in het midden: ja, het concept heeft iets radicaals, maar het is wel degelijk op wetenschappelijke principes gestoeld. Bovendien is de duur glashard vastgesteld op 10 dagen.
Het hoofddoel van Sportvasten is om ‘de switch’ te maken: je lichaam ervan overtuigen dat suikers verbranden zooo 2014 is en dat de hippere lijven tegenwoordig voor vetcellen gaan. Een met atoomchirurgische precisie gefinetunde combinatie van cardio, sapvasten en funky supplementen moet dit proces in gang zetten.

Doomsday shopping

Ik wilde al langere tijd een deukje slaan in dat hardnekkige buikvet dat maar niet op de gebruikelijke wijze wilde verdwijnen. Daarnaast beloofde de folder als fijne bijvangst meer focus, meer energie, een fitter gevoel en een verlaging van cholesterol & bloeddruk.
Als doorgewinterde marketeer achtte ik mijzelf redelijk immuun voor dergelijke productlofzangen, maar de ervaringen van anderen gaven uiteindelijk de doorslag: ik ging Sportvasten!
De Doos arriveerde, ik deed als een soort doomsday prepper de laatste boodschappen en het feest der matiging kon beginnen.
Eigenlijk was het allemaal erg overzichtelijk: je maaltijdplan vertelt je wat je eet of drinkt en op welke momenten, de cardiotraining doe je wanneer het jou goed uitkomt (in mijn geval meteen zodra ik uit bed kwam, dan hoefde ik er in ieder geval niet de rest van de dag tegenaan te hikken).
En zo kwam het dat ik de eerste dag zonder noemenswaardige incidenten afrondde.

Sterk staaltje gezeik

Ik kon mijn vorderingen bijhouden door mezelf dagelijks te wegen, mijn buikomtrek te meten en door over een staaltje te piesen – gegarandeerd spannender dan de gemiddelde dopingcontrole bij De Tour.
Ik vulde op de mobiele site mijn gegevens in en deelde ze direct met mijn coach, waarop dan meestal een korte Whatsappsessie volgde om de laatste ontwikkelingen door te nemen.
Op dag 3 gebeurde er iets opmerkelijks met mijn staaltje: ik scoorde een 6 op een schaal van 1 tot en met 5! Had ik de switch echt al gemaakt? Was dit de onzekerheid die een al-dan-niet zwangere vrouw voelde bij het vermoeden van een false positive? Helaas, de dieppaarse tint bracht mij niet de vervroegde verlossing waar ik op had gehoopt, want de dagen erna bleef het vakje zo wit als een albino skelet in een zwembad vol dikbleek.

Iemand nog sap?

Dag 4 brak aan, de eerste sapvastendag! Dat betekende drie dagen lang drie maal 100 ml sap als ‘maaltijd’ (had ik al gezegd dat deze kuur ook de creativiteit stimuleert?).
Op een gegeven moment wist je niet meer beter. Sap is lekker. Sap is onze vriend. Heil sap!
Ik heb gemerkt dat iedereen deze kuur op een andere manier beleeft.
Zo raakte ik ‘losgekoppeld’ van de drang naar eten. Eten? Dat deden andere mensen. Ik miste hoogstens het kauwen. Op dat moment kwam ik erachter dat mijn lichaam toch meer kan dan ik dacht.
Strikt gezien had ik met schele hoofdpijn in een hoekje moeten liggen kermen om vast voedsel. Misschien had ik onverhoopt mijn innerlijke zen-monnik getriggerd, want ik had dus geen ‘honger’ zoals ik die normaal zou voelen.
Wel besefte ik ineens hoe makkelijk en hoe vaak ik eet. Dat eten zoveel meer functies vervult dan strikt je lichaam aan de praat houden. En hoe weinig je er eigenlijk van nodig hebt om evengoed te functioneren. Echt een eye-opener!
Maar het leven gaat natuurlijk gewoon door en daar hoort ook een bezoekje aan de supermarkt bij. O V E R A L eten!
Tot mijn grote verbazing heb ik ondanks het appetijtelijke decor geen enkel zwak moment gehad. In tegenstelling tot wat ik altijd heb gedacht was mijn ruggengraat blijkbaar toch niet van lafjes geklopte slagroom gemaakt.
Opmerkelijk: ik kon me prima focussen, maar alles ging een tandje langzamer. Ik voelde me zogezegd ‘astronautig’. Niet de beste modus om te Krav’en, wat dan ook ten zeerste werd afgeraden tijdens de kuur.

Switch ahoy!

Na drie dagen sappelen(!) met een witter-dan-wit staaltje stond ik voor een dilemma: ga ik volgens plan weer mijn eten opbouwen óf las ik voor alle zekerheid een extra dag sapvasten in? In overleg met Suzanne werd het dat laatste. Toen ook dat geen soelaas bood, vond Suzanne het tijd om de ontwikkelaar van de test eens op vriendelijke wijze door de telefoon te trekken. En wat bleek? Bij één op de zoveel mensen kunnen reststoffen van de wat tragere voedingsmiddelen de testresultaten vertroebelen. Gezien het gemak waarmee de kilo’s van mij afgleden (al bijna 4 op dat moment) vonden de ontwikkelaars het aannemelijk dat de switch tóch gemaakt was en kon ik gewoon de dag erna beginnen met mijn voeding weer op te bouwen. Hoera! Dit was bergje af met wind mee en de eindstreep in het vizier.

Resetknop

Zo, het Sportvasten-avontuur zat er nu echt op en de resultaten waren nog beter dan gehoopt! Zes kilo kwijt, 4 cm van mijn taille af, bakken vol energie en heel veel motivatie om de gemiste Krav-trainingen in te halen. Lekker hoor, zo’n druk op de resetknop!
Waren er dan geen nadelen? Tja, het ergste vond ik dat ik toch zeker een week of twee nodig had om weer op krachten te komen.
Mijn energie en enthousiasme gingen door het dak en tegelijkertijd voelde ik me zo slap als een vaatdoek in nul zwaartekracht. Met de aanvalskracht van een gebruikt wattenschijfje. Op een regenachtige middag.
En toch sloeg ik bij de eerstvolgende bag workout finaal een zak van het plafond (sorry Martijn), dus zo erg zal het uiteindelijk niet geweest zijn. Vergelijk het maar met een oud pand dat moet worden afgebroken om er iets nieuws en beters voor in de plaats te kunnen bouwen. Mijn lichaam was mijn tempel, maar voelde nu ook echt als een Funda-topper.

Vliegwiel

Het blijft een wonderlijk idee dat ergens in mijn lichaam een knop is omgezet. Ik heb het dan niet eens over de metabolische switch waar het Sportvasten naartoe werkt, dat was bij nader inzien meer een middel dan een doel op zich.
De échte switch zat wat mij betreft in mijn hoofd, verbonden met een vliegwiel dat allemaal fijne ontwikkelingen in beweging heeft gezet. Nadenken over (de rol van) voeding, serieuzer zijn over lichaamsbeweging, mijn gevoel van eigenwaarde dat even bruut werd gekickstart… het was allemaal nogal wat!
Serieus, als je mij dit een jaar geleden had verteld had ik je niet alleen voor gek verklaard, maar persoonlijk in een lelijke off-color dwangbuis afgezet bij de plaatselijke GGZ.

Bedankt Suzanne, het was inderdaad een avontuur!

Amber | psycholoog | Stay Away cursus

De Stay away cursus heeft in 10 weken op een positieve manier bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik vind het letterlijk en figuurlijk een ijzersterk programma. Door de opzet van de lessen (een stukje theorie , herkenbare voorbeelden, waarna met fysieke oefeningen en technieken wordt geoefend) is het programma heel afwisselend. Als je er nog meer uit wilt halen wordt er ook nog een dagelijks thuistrainingsprogramma aangereikt.

De voorbeelden en casussen die Martijn heeft uitgekozen zijn zo herkenbaar dat het soms kan schuren en confronterend kan zijn. Zelfs in onze grote groep werd op iedereen gelet en was er steeds ruimte voor persoonlijke aandacht of een praatje zodat iedereen zich ten alle tijden veilig en op zijn gemakt bleef voelen. Dat vind ik echt een compliment waard.

De lessen grijpen juist door de combinatie van theorie en veel praktijk aan op meerdere niveau’s.  Uiteraard wordt er gewerkt aan gedragsverandering, maar daar blijft het niet bij. Martijn heeft een achtergrond in NLP, waardoor tijdens het programma ook wordt ingezet op het werken met en veranderen van gedachten en gevoelens. Juist door deze opzet heeft het programma mijns inziens een maximale impact.

De gedragsverandering werd in het begin van de cursus aangekondigd: Martijn gaf aan in 10 weken ‘’vechtmachines’’ van ons te maken. Ik hoorde het eerlijk gezegd een beetje ongelovig aan. Toch merkte ik al na een paar weken dat ik meer durfde en dat er meer loskwam tijdens de oefeningen. Bij mij was dat vooral boosheid. Gaandeweg het programma begon ik me minder kwetsbaar en steeds krachtiger te voelen, van binnen en van buiten. En na 10 weken was er voor mij en voor mijn omgeving een duidelijk verschil merkbaar. Ik voel me assertiever, zelfverzekerder, sterker en voel me minder onveilig op straat.

Ik kan de Stay Away cursus aan iedereen aanraden. Ben jij niet assertief genoeg, laat je mensen te vaak over je grenzen gaan of krijg je al buikpijn bij de gedachte dat je in het donker over straat moet? Dan is dit programma super geschikt voor jou! in 10 weken kun je je persoonlijke kracht vergroten en je van binnen en van buiten sterker voelen. 

Bedankt Trainingscentrum Helena en bedankt Martijn,  ik had nooit gedacht dat een programma gebaseerd op vechtsport zo’n grote impact kan hebben op denken en voelen, super gaaf. Ik heb besloten verder te gaan om te zien wat Krav Maga me verder nog kan brengen.

Roos - privétraining Trojan Workout

Beste Martijn,

Een aantal maanden geleden liep ik, op aanraden van mijn beste vriend, jouw Trainingscentrum in Haarlem binnen. Hij was zelf heel enthousiast over de Trojan Workout en het leverde hem heel veel op had hij me verteld. Hij was van mening dat het ook mij veel zou kunnen opleveren.
Met enige aarzeling ben ik toen naar jouw trainingscentrum gegaan om daar voor het eerst kennis te maken met Trojan Workout. Ik had inmiddels al heel vaak een poging gedaan om af te vallen, of meer conditie op te bouwen en het had tot nu toe tot niets geleid. Er was zelfs een tijd waarin ik 1000 sit-ups op een dag deed, in de hoop een platte buik te krijgen. Helaas kreeg ik daar alleen pijn in mijn rug van.

Ik had het eigenlijk al opgegeven en me erbij neergelegd dat ik na 3 zwangerschappen (en lekker eten) geen strak figuur meer had. Mijn vriend was echter zo overtuigd van jouw Trojan Workout dat ik dus toch een aantal maanden geleden voor het eerst kennis maakte met jouw manier van trainen. Ik had er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in dat het bij mij ook zou werken. Bij anderen kon ik me wel voorstellen, maar bij mij werkte het vast niet. Zo was mijn overtuiging.

Mijn eerste kennismaking met de kettlebell vergeet ik nooit meer! Ik kon niet geloven dat dat ding maar 12 kilo woog. Het leek minimaal 30! Ik vergeet ook niet snel meer mijn eerste 10 tellen planken en mijn eerste 8 kettlebellswings. Ik was kapot na 30 minuten!
Maar anders dan anders, kon ik dit wel volhouden. De training is altijd maar kort, dus voor ik kon opgeven, was de training al voorbij. Ik kon werken in mijn eigen tempo en mijn eigen grenzen verleggen. Ik merkte na ongeveer 6 weken voor het eerst verschil. Niet eens zozeer fysiek, maar mentaal. Ik merkte dat ik lekkerder in mijn vel zat en positiever in het leven stond. Ik vroeg me toen nog af of het door de training kwam. Inmiddels weet ik het zeker. Trojan workout heeft mij veel opgeleverd! Ik voel me er goed door en ook mijn lijf is strakker en sterker.

Jij gaf me voor ik begon met trainen het advies om een foto te maken van mezelf in bikini en dat steeds na een maand te herhalen. Dat heb ik gedaan. Gelukkig! Ik kan nu het resultaat van 4 maanden Trojan Workout goed zien. Ik ga hier zeker mee door en zal het iedereen aanraden die zich zowel fysiek als mentaal beter wil voelen!

Ik ben blij dat mijn vriend mij heeft weten te overtuigen om Trojan Workout te gaan doen. Er is maar een nadeel aan je training en dat is dat ik na 4 maanden allemaal nieuwe broeken moest kopen, omdat ik 2 maten kleiner aan kon! ;-)

Bedankt voor je lessen tot nu toe.

Vriendelijke groet,
Roos

Maarten Jan Vermeulen | ondernemer | MenPower Programma

December 2016 ben ik samen met Martijn gaan zitten om te kijken naar een persoonlijk plan, een plan dat past binnen mijn leven als vader van 3 en IT ondernemer en mij ondersteund in mijn ambitie en me op alle vlakke sterker kan maken Fysiek en mentaal

Klinkt als een hoop wensen en wellicht beperkte focus en we hebben dan ook aardig wat discussie gehad, ik ben graag fysiek bezig en vind onder druk staan erbij horen en zelfs wel fijn om te stretchen en het maximale uit mezelf te halen!

In januari zijn we begonnen met een een variant op Men Power,met daarin grote fysieke component en veel engagement op app en FB Messenger dat werk goed ook als je elders op wereld bent, even een korte check in en focus houden.

Het programma goed invullen en juiste richting bepalen was in het begin wel een ding, we hebben na 10 weken een eval gedaan en insteek aangepast op puur fysiek en daaraan mentaal koppelen, een kettlebel press was na een blessure gedropped van 28 naar 20,deze zijn we in core gaan inzetten en daaromheen, sparren ( fysiek op de mat en daarna met een koffie erbij in afronding van de 1:1 met een real life case if applicable)

Inmiddels zit ik weer op 28-30 press en gaan we de komende maanden door op deze pace,en hebben we een mooie challenge staan voor Q1 2018 en ik merk ook dat ik steeds sterker wordt en dat voelt top!

In maart kwam Martijn ook met een voorstel om te gaan sport vasten, ik was niet direct overtuigd, had een andere associaties bij vasten en niet een hele prettige eerlijk gezegd, ook het feit dat ik gewoon koffie en water kon drinken tijdens de 10 daagse vast periode was niet genoeg om me te overtuigen.

Toch heb ik het vorige maand ingezet samen met mijn vrouw, wij gaan vaak buiten de deur eten, drankje doen en merk dat ik vaak minder energie heb einde dag en besloten het toch te proberen en samen te gaan doen.

Het traject is heel straight forward, je bouwt af in een aantal dagen en hebt daarna een vast periode waarin je praktisch niet eet, wel drinkt en supplementen gebruikt “to stay afloat”, je lichaam gaat dan ipv suikers vet verbranden, je ondergaat een Metabolische Switch, heel gaaf!

Het niet eten valt mij mee, je merk wel dat je eigenlijk heel vaak even wat proeft en pakt door de dag heen, dat was wel insightful, daarbij moet je 30 mins sporten( iedere dag) dat lijkt easy maar je merkt dat je zeker in het midden to toch wel begint te veranderen, beetje chagerijnig wordt en dan moet je ook nog “verplicht” aan de bak…

De energie die je krijgt tijdens de kuur is geweldig, je denk sneller, doet meer (gek genoeg) en ik merkte dat ik helemaal niet veel nodig heb op een dag.

Ik ben 3 weken geleden afgerond en eet beduidend minder, sport nog steeds iig 5 keer per week en voel me een stuk fitter, en hou er dan ook igg 1 vast dag per week in om de switch aan te houden/zetten.

Hannah - privéprogramma Trojan Workout

‘Vroeger’ hockeyde ik op redelijk hoog niveau en deed dit zo’n 5x per week. Toen dat niet meer als een hobby voelde en ik geblesseerd raakte, ben ik gestopt. In de jaren daarna ben ik heel erg zoekende geweest naar iets wat ik leuk vind en waar ik resultaten mee boek. Ik ben af en aan lid geweest van sportscholen. Meestal ging ik fanatiek van start maar verloor al snel mijn motivatie. Mijn vriend, die Krav Maga doet, zei dat Trojan Workout echt iets voor mij zou zijn. Een half uur ‘knallen’, makkelijk in te passen in mijn drukke bestaan als moeder en ondernemer. Omdat ik een ‘schop onder m’n kont’ nodig had, heb ik in eerste instantie gekozen voor privé training Trojan vanaf maart dit jaar. De doelen die ik voor mezelf had gesteld: plezier in het sporten, meer energie, beter en strakker in mijn vel. Als start van het 10 weken programma kreeg ik een intake met metingen en foto’s, fijn te weten waar je staat. Wat ik vooral als heel prettig heb ervaren aan de één op één trainingen is de professionele begeleiding, écht op maat.

Suzanne heeft mij uitgedaagd zonder als ‘drill instructor’ te werk te gaan en mij naast de juiste technieken en afwisselende lessen ook plezier gegeven in het trainen. Hoewel ik niet perse af hoefde te vallen is de samenstelling van mijn lichaam veranderd (meer spieren), er zijn centimeters af en ik zit zowel strakker als lekkerder in mijn vel. Ik kan het iedereen aanraden! Super bedankt Suus!

Lestari | Sportvasten

Het was tijd dat er iets ging gebeuren aan mijn uitgeputte lijf, geest en de weegschaal die bijna de 75 kilo aangaf op de 1.60 die ik meet. Mijn bourgondische lifestyle gaf geen ruimte voor healthystuff maar ook niet voor half werk, dus mijn radars stonden op scherp toen ik hoorde over de 10-daagse Sportvastenkuur. In tijden van schaarste doet je lichaam een beroep op het opgeslagen vet en zorgt ervoor dat je een metabolische switch maakt en optimaal vet zal verbranden, dit bereik je door 3 dagen af te bouwen, 3 dagen te vasten, iedere dag 30 min. cardiotraining te doen en supplementen tot je te nemen zodat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Na deze dagen bouw je weer langzaam op.

Dit klonk als een kant en klare hap om een reset te maken en een startsein te geven voor een gezondere manier van leven en meer bewustzijn van je lichaam en wat is nu 10 dagen op een mensenleven? Ik wilde het wel een kans geven en zo ook mijn man, samen zijn wij het avontuur aangegaan. De dag ervoor hadden wij een intake met coach Martijn Bos en gingen wij naar huis met een persoonlijk protocol, een doos met supplementen en een groepsapp om ieder dag contact te houden met elkaar. Direct door naar de winkel om boodschappen te doen om niet aan verleidingen te worden blootgesteld de komende dagen.

Ik zal niet alle dagen in detail bespreken, maar de afbouwdagen zijn letterlijk afteldagen naar het vasten te noemen. Doordat ik niet meer toegaf aan alle impulsen, jemig wat zijn dat er veel, nam mijn prikkelbaarheid wel toe, o even een chipje pakken of even het eten van de kinderen proeven. Door het vasten voel je je wel wat leeg en licht in het hoofd, maar je staat versteld dat je toch nog de 30 min. workout redt met een knorrende maag. Moet toegeven dat ik best blij was dat de laatste vastendag aangebroken was en dat je echt een overwinning voelt als het avondeten van de kinderen is opgeruimd en voor mij de dag voorbij is. Want werk, gezin, sociaal leven gaan gewoon door hè. Kinderen zijn heel lief en geïnteresseerd en halen het niet in hun hoofd om te vragen waarom we al 5 dagen achter elkaar thuis eten ;-) Want papa en mama zeggen even niet zoveel tegen elkaar, maar communiceren wel via de groepsapp met coach Martijn over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid en voeren discussies over wat de kleur paars is.

Na de opbouwdagen mag er dus weer ‘gewoon’ gegeten worden; ik moet zeggen dat na het overwinningswijntje dat toch echt genuttigd moest worden, de behoefte naar slechte dingen echt meevalt. En gelukkig mag ik nog van het leven genieten, 1-2x per week 3 glazen wijn en na een uitschieter een mini-vastenkuur is onder meer het advies voor een gezond vervolg. Gaaf toch?!
Als ik dan iets moet noemen wat mij zwaar viel, dan was het de discipline opbrengen om iedere dag 30 minuten te cardio-en. Maar dat ik nu al verder kan rennen dan het einde van de straat zorgt ervoor dat ik vaker buiten te vinden ben.

Ik had dit niet willen missen en ben nog steeds gemotiveerd om door te pakken, ik ben inmiddels 4,5 kilo lichter en mijn gewicht neemt nog steeds mondjesmaat af, mijn buikomvang is ook aanzienlijk verminderd. Ik ben super positief gestemd over de vakantieperiode die voor de deur staat, want in lijf en geest heb ik zeker de switch gemaakt!

Maarten-Jan

December 2016 ben ik samen met Martijn gaan zitten om te kijken naar een persoonlijk plan, een plan dat past binnen mijn leven als vader van 3 en IT ondernemer en dat mij ondersteunt in mijn ambitie en me op alle vlakke sterker kan maken. Fysiek en mentaal. Klinkt als een hoop wensen en wellicht beperkte focus en we hebben dan ook aardig wat discussie gehad. Ik ben graag fysiek bezig en vind onder druk staan erbij horen en zelfs wel fijn om te stretchen en het maximale uit mezelf te halen!

In januari zijn we begonnen met een op maat gemaakt MenPower programma, met daarin grote fysieke component en veel engagement op app en FB Messenger. Dat werkt goed ook als je elders op wereld bent; even een korte check-in en focus houden.

In maart kwam Martijn ook met een voorstel om te gaan sport vasten. Ik was niet direct overtuigd, had een andere associaties bij vasten en niet een hele prettige eerlijk gezegd, ook het feit dat ik gewoon koffie en water kon drinken tijdens de 10 daagse vast periode was niet genoeg om me te overtuigen. Toch ben ik gestart, samen met mijn vrouw. Wij gaan vaak buiten de deur eten, drankje doen en merk dat ik vaak minder energie heb aan het einde van de dag. We besloten het toch te proberen en samen te gaan doen.

Het traject is heel straight forward, je bouwt af in een aantal dagen en hebt daarna een vasten-periode waarin je praktisch niet eet, wel drinkt en supplementen gebruikt "to stay afloat". Je lichaam gaat dan ipv suikers vet verbranden, je ondergaat een Metabolische Switch, heel gaaf! Het niet eten valt mij mee, je merkt wel dat je eigenlijk heel vaak even wat proeft en pakt door de dag heen, dat was wel insightful. Daarbij moet je dagelijks 30 minuten sporten. Dat lijkt easy maar je merkt dat je zeker halverwege toch wel begint te veranderen, beetje chagrijnig wordt en dan moet je ook nog "verplicht" aan de bak...

De energie die je krijgt tijdens de kuur is geweldig, je denkt sneller, doet meer (gek genoeg) en ik merkte dat ik helemaal niet veel nodig heb op een dag.
Sinds het Sportvasten eet ik beduidend minder, sport ik nog steeds iig 5 keer per week en voel me een stuk fitter. Ik ben dan ook van plan om 1 vasten dag per week aan te houden in om de switch te behouden/aan te zetten.

Marina - Stay Away cursus

Ik durfde mijn stem nooit te gebruiken. Door de Stay Away cursus heb ik geleerd om gewoon te schreeuwen. Ik ga veel zelfverzekerder over straat. Ik kan nu snel automatisch reageren, ben veel alerter en niet bang voor een eventueel conflict. Ik denk dat deze cursus voor iedereen heel gepast is. Niet alleen heb je een sportactiviteit, maar je leert ook technieken die je hele leven bij je zullen blijven. En het is ook nog heel erg leuk. Het heeft mij zelfvertrouwen gegeven en ik vind dat iedere vrouw deze cursus moet volgen, het maakt je bewust van je kwetsbaarheid maar ook hoe je deze kunt overwinnen.

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons