fbpx

Kwaliteit begint bij een solide fundament

Of je bij ons nu bij nul begint of instroomt op een ander level, een solide fundament staat bij ons centraal. Dit voorkomt niet alleen blessures, maar ook een vals gevoel van veiligheid. 

Verloop en duur van je trainingen

Je traint op level. Aan het einde van je trainingsperiode krijg je te horen van je instructeur of je klaar bent voor de leveltest.  Alle oneven leveltesten (P1, P3, P5, G1, G3 en G5) worden bij Trainingscentrum Helena afgenomen. De even levels (P2, P4, G2 en G4) worden centraal afgenomen, door een examinator uit Israël.  Per level zijn er 2-3 leveltesten per jaar. Iedereen traint op eigen tempo. Ben je nog niet klaar om op te gaan? No worries. Je traint dan extra door en gaat vervolgens scherper naar de volgende mogelijkheid tot testen.

Met het traject van P0 naar P1 ben je 4-8 maanden bezig (resp. bij 2 of 1 keer trainen per week). In die periode leer je hoe je moet reageren in bedreigende situaties. De nadruk ligt daarbij op fysieke dreiging of geweld.  Na het behalen van je P1 komen er ieder level meer technieken bij. Je leert: 

 • om in meer uitdagende situaties de baas te blijven.
 • om te leren hoe je het best kunt reageren bij bedreigingen waarbij de belager gewapend is met een mes
 • hoe je je benen effectief kunt gebruiken voor verdedigingen
 • geavanceerde situaties op de grond op te lossen.
 • om in nieuwe uitdagende situaties je hoofd koel te houden
 • hoe je het best kunt reageren wanneer een (gewapende) aanvaller op je af komt rennen en waarbij je reactietijd mogelijk veel korter is
 • hoe je meerdere aanvallers tegelijk de baas blijft

Met de vervolglevels ben je 8 - 12 maanden bezig per level. De exacte duur is gekoppeld aan de vereiste trainingsuren vanuit de bond én of de instructeur vindt dat je er klaar voor bent.

Iedereen kan het leren

Voor het leren van Krav Maga heb je geen achtergrond in zelfverdediging of vechtsport nodig. Je hoeft ook geen sportfanaat te zijn of topconditie te hebben. De technieken die je leert zijn namelijk gebaseerd op je natuurlijke reacties. Handig, want iedereen heeft dezelfde instinctieve reacties. Gooi maar eens een bal naar iemands gezicht. Zijn/Haar handen gaan vanzelf omhoog in een schrikreactie om de bal af te weren. Krav Maga gebruikt deze schrikreactie. Met slechts een kleine aanpassing gebruik je deze afwerende beweging om bijvoorbeeld een stoot richting het gezicht af te weren. Omdat het systeem werkt met de natuurlijke reacties van de mens is Krav Maga makkelijk aan te leren. Iedereen kan het. Ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond. Er zijn dus weinig voorwaarden om mee te kunnen doen. Het enige wat we van je vragen en telt tijdens de lessen is motivatie. Een kleine maar waardevolle investering voor jouw veiligheid, gezondheid en fitheid.

Zelfredzaamheid = mentale kracht + fysieke kracht + technieken

Zelfredzaamheid bestaat niet alleen uit fysieke kracht en technieken. Het bestaat ook uit mentale kracht en beheersing. Tijdens het P1 programma leer en ervaar je dat mentale kracht een grote rol speelt binnen het zelfverdedigingssysteem en hoe je die kracht kunt uitbouwen en regisseren. Je leert jezelf in een conflict onder controle te krijgen en te houden bijvoorbeeld. Je ervaart hoe het voelt om ‘in control’ te zijn tijdens een conflict, omdat je weet wat je moet doen. En wanneer je weet wat je moet doen en dat je het kan, sta je automatisch sterker in je schoenen. Wanneer jij sterker in je schoenen staat, zal je merken dat je op een andere manier naar je omgeving kijkt. Je straalt zelfverzekerdheid uit. Die uitstraling zorgt er ook weer voor dat mensen op een andere manier naar jou gaan kijken.

Startdatum en investering

De trainingen zijn voor iedereen vanaf 16 jaar oud. Je kan op ieder moment instromen. Bij inschrijving betaal je éénmalig €15,-  administratiekosten. Deze kosten worden geïncasseerd tijdens de 1e maand van het lidmaatschap. De abonnementskosten zijn:

 • 1 training per week € 37,-
 • 2 trainingen per week € 50,- (raden we als minimum aan)
 • 3 trainingen per week € 62-
 • onbeperkt trainen per week € 80,-

Er kan in Haarlem of Alphen aan den Rijn getraind worden. Neem je gelijk een jaarabonnement af, dan ontvang je 10% korting. 

Bondlidmaatschap IKMF Nederland

Als je Krav Maga beoefent bij een club, sportschool of vereniging die bij de International Krav Maga Federation Nederland (IKMF) is aangesloten en je bent 16 jaar of ouder, dien je bij aanvang tevens lid te worden van IKMF Nederland. De jaarlijkse bondscontributie bedraagt € 25,- euro per kalenderjaar. Als betalend lid van de IKMF kun je:

 • Gratis gebruik maken van de IKMF-app. voor je smart Phone of tablet
 • Deelnemen aan lokale en centrale examens.
 • Tegen gereduceerd tarief deelnemen aan seminars georganiseerd door IKMF.
 • Gebruik maken van de faciliteiten en informatie van IKMF wereldwijd. LET OP: als je geen lid van de IKMF bent, kun je geen examens afleggen.

Lees meer over het IKMF bondlidmaatschap en schrijf je in op de IKMF-website op de IKMF-website.

WACHT NIET TE LANG MET AANMELDEN

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Aanmelden nieuwsbrief


Onze locaties

Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem

Alphen aan den Rijn

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen a/d Rijn

Officieel lid van:

Copyright © Trainingscentrum Helena
Volg ons